Home Web Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır

Web Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır

web hosting güvenliği nasıl sağlanır

Web hosting güvenliği en iyi uygulamalarını, genellikle işler ters gittiğinde düşünürüz. İnternetin pek çok avantajı olduğu doğrudur; Ancak bir dezavantajı, çevrimiçi olarak ne kadar çok iş yaparsak, verilerimizin siber saldırılar yoluyla verilerimize erişmek isteyenlere karşı o kadar savunmasız olmasıdır.

Küçük işletme sahipleri, işletmeleri daha düşük profilli olduğu için web sitelerinin siber suçlular ve bilgisayar korsanları için çekici hedefler olmadığını düşünebilir.

Ama kanmayın! StrongDM’ye göre, küçük işletmeler veri ihlali kurbanlarının %46’sını oluşturuyor. Veri ihlallerinin ciddi ve uzun süreli sonuçları olabileceğinden, web sitesi güvenliği ciddiye alınmalıdır.

Güvenlik standartları, büyük veya küçük herhangi bir web sitesinin refahı için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle site sahipleri, çoğu hosting sağlayıcısının satış konuşmalarıyla birlikte güvenlik risklerine ilişkin uyarılarla bombardımana tutulur. Ancak satış heyecanını gerçek risklerden nasıl ayırırsınız?

Eğitim, çevrimiçi markanızı korumanın ilk adımıdır. Öyleyse, web sitesi yönetimi işlemlerinizde izlenecek en iyi uygulamalardan bazılarını ve en güvenli web hosting şirketlerinde aranacak bazı temel özellikleri ele alalım.

İçerik yönetim sistemleri hakkında bilgi edinmek için CMS Nedir makalesini okuyun.

Güvenli Hosting Nedir?

Güvenli hosting; Web hosting yoluyla web sitelerini ve ziyaretçilerini siber saldırılara karşı korumak anlamına gelir.

Bir web hosting planı için güvenlik önemlidir. Hiçbir özellik, bir hosting platformunu diğerlerinden daha güvenli yapmaz, ancak bireysel faktörlerin bir araya gelmesi, genel web hosting güvenliğine katkıda bulunur.

Çoğu web hosting şirketi, en azından birkaç standart güvenlik uygulamasına girer, ancak bu, rakiplerine kıyasla ne kadar güvenli olduklarını size söylemez. Sitenizi güvende tutmak için sizin ve hosting şirketinizin alabileceği birçok güvenlik önlemini dikkate almak önemlidir.

Kötü amaçlı saldırılar, web sitenizin geçici veya kalıcı olarak devre dışı kalmasına neden olabilir. Ayrıca, kişisel bilgileri siteniz aracılığıyla ifşa edilirse, işletmenize çok para kaybettirebilir ve müşterilerin güvenini sarsabilirler.

Web sitenizin güvenliğini ciddiye alan bir web barındırıcısı seçmek işletmenizi, web sitenizi ve müşterilerinizi korumanın anahtarıdır. Aşağıda, bir barındırıcı seçerken aranacak en iyi web hosting güvenlik uygulamalarını ve web sitenizi korumak için atabileceğiniz bazı adımları özetliyoruz.

Bir Web Hosting sağlayıcısı Hangi Güvenlik Özelliklerini Sunmalı?

Herhangi bir web barındırıcısının sahip olması gereken temel güvenlik özelliklerini aşağıda açıklayacağız. Güçlü güvenlik önlemleri olmadan, hosting hesabınızdaki tüm web siteleri savunmasız olabilir ve bu, kesinti süresine, gelir kaybına ve özellikle bir müşterinin web sitesini yönetirken itibarınıza zarar verebilir.

Server Güvenliği

Web hosting hizmetleri satın aldığınızda, elde ettiğiniz en önemli şey, web sitenizi oluşturan dosyaları barındırmak için sunucu alanıdır. Fiziksel sunucuların tehditlere karşı korunmasını sağlamak, bu sunucularda kayıtlı verilerin güvende olduğundan emin olmanın ilk adımıdır.

Serverların fiziksel olarak bulunduğu veri merkezleri güvenli olmalı ve erişim yalnızca donanımın kurulumundan ve bakımından sorumlu web hosting şirketi personeline verilmelidir. En iyi uygulamalar arasında kontrollü erişim noktaları, güvenlik kameraları ve hareket dedektörleri bulunur. Ayrıca güvensiz kişilerin sunuculara fiziksel zarar vermesini önlemek için güvenli dolap rafları kullanmak da iyi bir fikirdir.

Doğal Afet Koruması

Sunucu odaları ayrıca elektrik kesintileri, yangınlar, seller ve daha fazlası gibi doğal ve insan kaynaklı felaketlere karşı savunmasızdır. Bu sorunları azaltmak için, server odaları su ve yangın geçirmez olmalı ve yedek jeneratörlerle donatılmalı ve donanım rafları zemine, tavana veya duvarlara cıvatalanmalıdır.

Verileri tesis dışı konumlarda yedeklenen şirketler, ekstra bir koruma katmanı ekler. Ayrıca bir şirketin veri merkezlerinin nerede olduğunu göz önünde bulundurun ve deprem ve kasırga gibi doğal afetlere eğilimli alanlardan kaçının.

Bu nedenle, en iyi sağlayıcıyı seçmek için web hosting sağlayıcınıza şu soruları sorun:

  • Sunucular nerede bulunur?
  • Fiziksel sunucuları korumak için hangi güvenlik önlemleri uygulanmaktadır?
  • Elektrik kesintileri veya doğal afetler sırasında sunucular nasıl korunur?

Yazılım Güvenliği

En güvenli web hosting hizmetleri, web sitenizin en son ve en güvenli yazılımda çalışmasını sağlamak için birçok yazılım güvenlik özelliği uygular.

Önemli olanlardan biri, web sitenize yetkisiz erişimi engelleyen ve kötü niyetli saldırıları önleyen güvenlik duvarı korumasıdır. Diğer bir kritik özellik, web sitenize bulaşmış olabilecek tüm kötü amaçlı kodları belirlemeye ve ortadan kaldırmaya yardımcı olan kötü amaçlı yazılım tarama ve kaldırmadır.

Ek olarak, birçok web hosting şirketi, sistem güvenlik açıklarını gidermek için düzenli yazılım güncellemeleri ve yamalar sunar.

Güvenli Erişim

Web barındırıcılarının, sunuculara fiziksel erişimi olan kişileri kısıtlaması gerektiği gibi, sanal erişime sahip olanları da sınırlamaları gerekir. Bir sunucuda kimlerin oturum açabileceği ve hangi bilgileri görebilecekleri konusundaki dikkatsizlik, verilerin kolayca ele geçirilmesine yol açabilir.

SSH (Güvenli Yuva Kabuğu)

Web barındırıcıları, oturum açma erişimi için Güvenli Yuva Kabuğu (SSH) ağ protokolünü veya eşdeğerini kullanmalıdır. Birçok web barındırıcısı, SSH erişimine izin verip vermediklerini açıkça belirtir. SSH kullanımları şunlardır:

  • Güçlü parola doğrulama
  • Ortak anahtar kimlik doğrulaması
  • Sistem ve uygulama yönetimini uzaktan ve güvenli bir şekilde kolaylaştırmak için şifreli veri iletişimleri.

SSL (Güvenli Yuva Katmanı)

Güvenli Yuva Katmanı (SSL) şifrelemesi, herhangi birinin web üzerinden aktarılan verileri engellemeye çalışması durumunda yalnızca bozuk, anlaşılmaz karakterler görmesini sağlar.

SSL Sertifikası nedir? SSL,web sunucusu ile kullanıcının tarayıcısı arasında alınıp verilen verileri şifreleyen bir güvenlik protokolüdür. SSL, kullanıcı adları, şifreler veya fatura bilgileri gibi özel bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmemesini sağlar.Bu şifreleme, özellikle e-ticaret siteleri için web sitesi güvenliğinin o kadar ayrılmaz bir parçasıdır ki, artık birçok web barındırma şirketi, hosting paketlerinde ücretsiz bir SSL sertifikası içermektedir.

Ancak hosting paketlerinde ücretsiz SSL sertifikası yoksa, ayrıca bir SSL sertifikası satın almak önemlidir. Bu sadece işinizi ve müşterilerinizi korumaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda arama motorları SSL sertifikası olmayan web sitelerini güvensiz olarak etiketler ve bu da ziyaretçileri uzaklaştırabilir.

Web Uygulaması Güvenlik Duvarları (WAF)

Web Uygulaması Güvenlik Duvarları (WAF), HTTP trafiğini filtreleyerek ve izleyerek ve web uygulamalarını saldırılara karşı koruyarak web uygulamaları için ek koruma sağlar. Ana bilgisayar düzeyinde veya bulut düzeyinde WAF’ler sunan web barındırma hizmeti sağlayıcıları arayın.

Bu nedenle, en iyisini bulmak için web hosting sağlayıcınıza sorun:

  • Şirket SSH ağ protokolünü veya eşdeğerini kullanıyor mu?
  • SSL sertifikası dahil mi?
  • Host düzeyinde veya bulut düzeyinde WAF’ler sunuyor mu?

Yedekler

Yedeklemeler önemlidir çünkü web siteniz çökerse veya güvenliği ihlal edilirse tüm verilerinizi kaybetmeniz ve web sitenizi sıfırdan yeniden oluşturmanız zor olacaktır.

Web hosting sağlayıcılarının sağlaması gereken iki tür yedekleme vardır:

  • İlk olarak, bir sunucu konumunun tehlikeye girmesi durumunda fiziksel bir yedekleme başka bir konumdaki sunucuda olmalıdır.
  • Ayrıca dosyalarınızın dijital bir yedeğine de ihtiyacınız vardır, böylece bir şeyler ters giderse web sitenizin önceki bir sürümünü geri yükleyebilirsiniz.

Çoğu web hosting hizmeti, düzenli olarak haftalık veya günlük yedeklemeler sunar. Ayrıca, sağlayıcının web sitenizi hızlı ve rahat bir şekilde kurtarmak için kullanımı kolay bir geri yükleme özelliğine sahip olduğundan emin olun. Bu, kesinti süresini en aza indirmeye ve veri kaybını önlemeye yardımcı olabilir.

Bu nedenle, web hosting sağlayıcınıza şu soruları sormalısınız:

  • Hosting planınıza otomatik yedeklemeler dahil mi?
  • Öyleyse, yedeklemeler ne sıklıkta gerçekleşir?
  • Yedeklemeler ne kadar süreyle tutulur veya web sitenizin kaç sürümünü saklayabilirsiniz?

DDoS Koruması

DDoS veya Dağıtılmış hizmet reddi saldırıları, bir web sitesini birden fazla kaynaktan gelen trafikle aşırı yükleyerek meşru kullanıcılar için kullanılamaz hale getirir. Bu, maliyetli arıza sürelerine ve itibarınızın zarar görmesine neden olabilir. Güçlü DDoS korumasına sahip güvenli bir web barındırıcısı seçerek bu saldırıları önlemeye yardımcı olabilir ve web sitenizin erişilebilir ve güvenli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Web hosting şirketlerinin DDoS koruması, genellikle kötü amaçlı trafiği sunucuya ulaşmadan önce engelleyen algoritmalar kullanır. Güvenli web hosting hizmetleri ayrıca yasal ve yasal olmayan trafiği ayırt edebilen gelişmiş filtreleme tekniklerine sahiptir.

İyi bir web hosting hizmeti, gelen zararlı bir trafik dalgası olduğunda bile web sitenizin erişilebilir kalmasını sağlamak için bu önlemleri kullanır.

Ağ izleme

Ağ izleme, web sitenizin ağını ve web sunucusu altyapısını olağandışı etkinliklere karşı düzenli olarak taramayı içerir. Olağandışı etkinlikler arasında yetkisiz erişim girişimleri veya şüpheli trafik modelleri yer alır.

Ağ izleme ile web hosting sağlayıcıları, potansiyel güvenlik olaylarını, web sitenize ciddi zarar vermeden veya hassas verileri tehlikeye atmadan önce hızlı bir şekilde tespit eder ve bunlara yanıt verir.

Profesyonel bir web hosting hizmetinin ağını izleyip izlemediğini belirlemek için web barındırıcısının web sitesini kontrol edin veya müşteri desteğiyle iletişime geçin. 7/24 izleme sunan, web serverlarının güvenliğini sağlamak için gelişmiş araçlar kullanan, sorunları tespit etme ve düzeltme konusunda olumlu eleştiriler alan web barındırıcılarını seçin. Ayrıca, ağ bakım taahhütlerini görmek için ağ çalışma süresi ve performansıyla ilgili garantileri veya Hizmet Düzeyi Sözleşmelerini (SLA’lar) kontrol edin.

CDN Desteği

CDN nedir? CDN, web sitesi içeriğini dünya çapında bulunan sunucularda önbelleğe alır. Ziyaretçiler sitenize eriştiğinde, CDN içeriği birincil sunucu yerine onlara en yakın sunucu konumundan alır.

Bu nedenle, bir CDN kurmak, yükleme sürelerini azaltmaya ve web sitesi performansını artırmaya yardımcı olur. Birçok CDN, saldırıları önlemek ve web sitenizi kötü amaçlı trafikten korumak için DDoS koruması da sunar.

Bazı Hosting Türleri Diğerlerinden Daha Güvenli mi?

Mükemmel güvenli hosting ortamını ararken, hiç şüphesiz adanmış (dedicated), yönetilen hosting, sanal özel sunucu (VPS), paylaşımlı hosting, WordPress hosting ve e-ticaret hosting gibi çeşitli seçeneklerle karşılaşmış olmalısınız.

Seçtiğiniz barındırma ortamı, genel güvenliğiniz üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olacaktır!

Paylaşımlı Hosting

Bir sunucuyu düzinelerce veya yüzlerce başka siteyle paylaştığınız için, paylaşımlı hosting muhtemelen en az güvenli olanıdır. Ancak bu, paylaşımlı hosting hizmetinizin güvenlik protokollerine bağlıdır.

Örneğin, bazı paylaşımlı barındırmalar 7/24 sunucu izleme, şifreleme ve spam koruması kullanır ve hatta entegre CDN’ler sunar. Tüm bunlar, sizin tarafınızdan fazladan çaba sarf etmeden sitenizin güvenliğini artırmanıza yardımcı olacaktır.

Sanal Özel Sunucular veya Özel Sunucular

Paylaşımlı hosting kullanmak, sitenizi olası bir güvenlik riskine maruz bırakır çünkü aynı sunucudaki diğer sitelere yapılacak bir saldırı sitenizi etkileyebilir. Hosting şirketleri bunun olmayacağından emin olmak için büyük çaba harcıyor; Ancak yine de bir VPS veya özel sunucu kullanmak, bir sunucuyu düzinelerce veya yüzlerce başka web sitesiyle paylaşmaktan daha güvenlidir.

Bonus olarak, bir VPS veya özel sunucu genellikle çok daha fazla disk alanı ve diğer sunucu kaynakları sunar, böylece sitenizi uygun gördüğünüz gibi büyütebilirsiniz.

Yönetilen Hosting (Managed Hosting)

Yönetilen hosting ortamları, server kaynaklarını kullanan daha az site olduğundan ve siteye özgü güvenlik önlemleri alınabileceğinden, daha yüksek bir güvenlik düzeyine sahip olma eğilimindedir. Örneğin, yönetilen WordPress hosting kullanıyorsanız, sunucu ortamınız WordPress içerik yönetim sistemini (CMS) korumak için benzersiz bir şekilde yapılandırılacaktır.

Ayrıca arkanızdaki destek ekibi, kullandığınız platformla ilgili derinlemesine teknik bilgiye sahip olacaktır. Yönetilen hosting ile bazı barındırıcılar, sitenizi güncel tutma sorumluluğunu da üstlenir ve bu da yaygın güvenlik risklerini ortadan kaldırabilir.

E-ticaret Siteleri İçin Hosting

Genel olarak bir e-ticaret hosting ortamının daha yüksek güvenlik standartlarına sahip olması gerekir; Çünkü kredi kartı bilgileri gibi hassas müşteri verilerini toplamak ve saklamak için daha yüksek düzeyde korumaya ihtiyacınız var.

E-ticaret hosting sunucularının bazı güvenlik özellikleri şunları içerir:

  • SSL sertifikası
  • Ödeme kartı endüstrisi (PCI) uyumlu ödeme işlemcisi
  • DDoS koruması
  • Düzenli yedeklemeler
  • Sunucu ve site çapında güvenlik duvarları

En İyi Web Hosting Güvenlik Uygulamaları

Web hosting sağlayıcınızın, web sitenizin güvenliğine ilişkin sorumluluğun çoğunu taşıdığı doğrudur; Ancak bir web sitesi sahibi olarak sizin de bazı önemli adımlar atmanız gerekir. Web sitelerinizi güvenlik sorunlarından korumak için web güvenliği uygulamalarını hayata geçirmek çok önemlidir.

Aşağıda, web hosting güvenliğini sağlamanın en iyi yöntemlerini keşfedeceğiz.

Verileri Düzenli Olarak Yedekleyin

Yedeklere sahip olarak, saldırıya uğramış veya sorunlarla karşılaşan bir web sitesini hızlı bir şekilde geri yükleyebilirsiniz. Verilerinizi düzenli olarak manuel olarak yedekleyin veya otomatik yedeklemeler planlayın.

Ek yedekleri yerel olarak bilgisayarınızda veya sabit sürücünüzde saklamanızı da öneririz. Bu, özellikle web barındırıcısı yedekleri yalnızca sınırlı bir süre için tutuyorsa önemlidir.

Bir SSL Sertifikası Yükleyin

Web sitenizin bir SSL sertifikasına sahip olduğundan emin olun. Bunu yapmanın en kolay yolu, hosting paketinizle birlikte SSL sertifikası içeren bir web hosting seçmektir. SSL, hassas müşteri verilerini koruyarak web sitenize güvenli erişim sağlamak için önemlidir.

Web sitenizin bir SSL sertifikası olduğunda, tarayıcı sitenin URL’sinin yanında bir asma kilit simgesi görüntüler – ziyaretçiler sertifika ayrıntılarını görüntülemek için üzerine tıklayabilir.

Web barındırıcınız size ücretsiz bir SSL sertifikası vermiyorsa, bunu bir SSL sertifika yetkilisinden satın alabilirsiniz.

FTP Yerine SFTP Kullanın

Dosya Aktarım Protokolü (FTP), verileri düz metin olarak aktararak müşterileri ortadaki adam (MitM) saldırıları ve veri dinleme riskiyle karşı karşıya bırakır. Müşterilerin dosya yüklemesi ve paylaşması için bir FTP sunucusu barındırmak yerine, herhangi bir dosyayı şifreli bir kanal üzerinden aktarmak için Güvenli FTP (SFTP) kullanın.

Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırın

Kodlama sorunları, yanlış yapılandırılmış web sunucuları, tasarım kusurları veya form doğrulama eksikliği gibi web uygulamalarındaki güvenlik açıkları, suçluların web sitelerinize erişmesine neden olabilir.

Bu nedenle, uygulamalarınızı düzenli olarak izlemeniz ve kullanılmayan veya güvenliği ihlal edilmiş olanları kaldırmanız çok önemlidir. Eski ve kullanılmayan temaların ve eklentilerin silinmesi de güvenliği güçlendirecektir.

Parolaları Periyodik Olarak Değiştirin

Kullanıcılar, özellikle üst düzey ayrıcalıklara sahip olanlar, parolalarını sık sık değiştirmelidir. Kullanıcılar aynı parolayı süresiz olarak kullanırsa, bu kimlik bilgilerine erişimi olan bir saldırgan, potansiyel olarak hesaba yıllarca erişebilir.

Hesap parolası değişikliklerini zorunlu kılarak güvenlik açıkları küçülür. Örneğin, kullanıcıları her 30 günde bir şifrelerini değiştirmeye zorlarsanız, saldırganın hesabı ele geçirip kötüye kullanması için maksimum 30 günü olacaktır.

Bir Web Uygulaması Güvenlik Duvarı (Firewall) Kurun ve Yapılandırın

Bir Web Uygulaması Güvenlik Duvarı (WAF), web formları aracılığıyla gönderilen birçok yaygın saldırıyı engeller. OSI modelinin 7. katmanında çalışır, dolayısıyla tipik bir donanım güvenlik duvarından farklı çalışır. Bu, tüm trafiğin web sunucusuna ulaşmadan önce WAF’tan geçmesi gereken bir ters proxy’ye benzer. WAF, HTTP trafiğini analiz eder ve şüpheli trafiği engeller

Hostingler, bir WAF kullanarak siteler arası sahteciliği (CSF), siteler arası komut dizisini (XSS), SQL enjeksiyonlarını ve daha fazlasını engelleyebilir. Örneğin, bir saldırgan bir web sitesinin iletişim formunu kullanarak hatalı biçimlendirilmiş bir SQL dizesi gönderirse, WAF bunu algılar ve engeller. İyi bir WAF, web sunucusunun müşteri sitelerindeki güvenlik açıklarını belirleyebilmesi için engellenen saldırılarla ilgili istatistikleri ve bilgileri görüntüler.

Web Sitesi Dosyalarını Kötü Amaçlı Yazılıma Karşı Tarayın

Kötü amaçlı yazılım, dosyalar oluşturabilir veya değiştirebilir ve parolalar gibi bilgileri çalabilir, böylece web sitenize ve itibarınıza zarar verebilir. Web barındırıcınız yerleşik web sitesi güvenlik araçları sunmuyorsa, neyse ki, bir web sitesinde virüs olup olmadığını kontrol eden ve tüm tehditleri kaldıran üçüncü taraf yazılımlar vardır.

Bunlardan biri, bilinmeyen virüsler ve yeni tehditler için bile çeşitli kötü amaçlı yazılım türlerini tarayan SiteGuarding’dir.

Yazılım Güncellemelerini Sürekli Çalıştırın

Web sitenizi olası saldırılardan korumak için tüm yazılımları düzenli olarak güncelleyin. Yazılım güncellemeleri genellikle önceki güvenlik açıklarını gideren güvenlik yamaları içerir.

Bilgisayar korsanları, web sitelerine yetkisiz erişim elde etmek ve hassas bilgileri çalmak için genellikle eski yazılımlardan yararlanır. Eklentileri, temaları ve diğer web sitesi bileşenlerini güncel tutmak da önemlidir.

Önemli! Veri kaybını veya kesinti süresini önlemek için güncellemeleri gerçekleştirmeden önce her zaman web sitenizi yedekleyin.

Yetkisiz Kullanıcılar İçin Web Sitesi Erişimini Kısıtlayın

Bir web sitesine yetkisiz erişim, veri ihlallerine veya diğer kötü niyetli faaliyetlere neden olabilir. Yetkisiz veri erişimini önlemek için şu uygulamaları izleyin:

  • İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın – ikinci bir kimlik doğrulama biçimi kullanarak ve buna ihtiyaç duyarak fazladan bir güvenlik katmanı ekleyin.
  • Kullanıcı rolleri oluşturun – belirli kullanıcıların neleri yapıp neleri yapamayacağını kontrol ederek yetkisiz erişim ve eylemleri önleyin.
  • Bir erişim yöneticisi kullanın – bir ajansta çalışıyorsanız veya diğer serbest çalışanlarla işbirliği yapıyorsanız, erişim oluşturmak ve yönetmek için Paneldeki hosting hesabı paylaşım özelliğini kullanın.
  • IP izin verilenler listesi – erişimi yalnızca yetkili IP adresleriyle sınırlamak için bir URL engelleme listesi oluşturun.

Ek Güvenlik Uzantıları Kullanın

Web sitesi güvenlik uzantıları, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve bilgisayar korsanlığı girişimleri gibi çeşitli çevrimiçi tehditlere karşı ekstra bir koruma katmanı sağlar.

Ayrıca web sitesi performansını artırmak ve kullanıcı gizliliğini iyileştirmek için reklam engelleme, komut dosyası engelleme ve tanımlama bilgisi yönetimi gibi özellikler sunabilirler.

Aşağıda, deneyebileceğiniz bazı tarayıcı uzantıları bulunmaktadır:

  • Malwarebytes Browser Guard – izleyicileri, kötü amaçlı yazılımları ve dolandırıcılıkları engelleyerek çevrimiçi verilerinizi güvende tutar.
  • uBlock Origin – web sitelerindeki reklamları ve izleyicileri engeller. Ayrıca, kullanıcıların tercihlerini özelleştirmelerine ve web sayfalarındaki belirli öğeleri engellemelerine olanak tanıyan gelişmiş filtreleme özelliklerine sahiptir.

Hostingin HTTP Strict Transport Security (HSTS) Başlığını Yapılandırma

SSL/TLS, barındırılan web sitesinde şifrelemeyi zorunlu kılar, ancak çerezleri veya HTTP şifresiz metin bağlantılarına izin veren siteleri korumaz. HSTS başlığının Strict-Transport-Security olarak ayarlanması, kullanıcıları bir HTTP bağlantısından HTTPS’ye aktaracak ve tarayıcıları çerezleri yalnızca şifrelenmiş kanallar üzerinden göndermeye zorlayacak ve bu da çerez ele geçirme olayını azaltacaktır.

Son Söz

Binlerce kullanıcının web sitesine yönelik saldırıları azaltmak kolay bir iş değildir, ancak doğru web hosting güvenlik ayarları ve araçları, binlerce müşteriyi etkileyebilecek birçok saldırıyı durduracaktır.

İşletmenizin itibarını ve hassas verilerini korumak için web hosting güvenliğini artırmak çok önemlidir. Bu makalede, yazılım güvenliği, SSL sertifikaları, yedeklemeler ve DDoS koruması gibi güvenlik protokollerine sahip bir web hosting şirketi bulmanın ilk adım olduğunu öğrendiniz.

Buna ek olarak, web hosting güvenliğiyle ilgili en iyi uygulamaları takip etmek de önemlidir. Örneğin web sitesi verilerinin yedeklenmesi, kullanılmayan programların kaldırılması, şifrelerin düzenli olarak değiştirilmesi, kötü amaçlı yazılımlara karşı tarama ve yazılımların düzenli olarak güncellenmesi.

Bu makalenin sizin ve müşterilerinizin web sitelerini güvende tutmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Herhangi bir sorunuz varsa bize aşağıda bir yorum bırakın.

Sıkça Sorulan Sorular

En sık sorulan sorulardan bazılarının yanıtları:

Web Hosting Planı Güvenliği İçerir mi?

Kötü amaçlı yazılım taraması yapabilmek, varsayılan olarak her iyi hosting planının bir parçasıdır. Sağlayıcınızın web sitesinde bir koruma mührü olduğunu fark ederseniz, bu zaten herhangi bir virüs veya kötü amaçlı yazılıma karşı koruyucu önlemler aldığının bir göstergesidir.

Güvenli bir web hosting hizmeti sağlayıcısını nasıl bulurum?

Web sitesi güvenliği müşteriler için çok önemli olduğundan, çoğu web barındırıcısı üst düzey güvenlik özellikleri konusunda şeffaf olacaktır. Aradığınız bilgi mevcut değilse, bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşün. Şirketin vaatlerini yerine getirip getirmediğini belirlemek için uzman ve müşteri incelemelerini okumak da iyi bir fikirdir. Web siteleri olan diğer küçük işletme sahiplerini tanıyorsanız, onlardan tavsiyelerini isteyin.

Paylaşımlı barındırma güvenli midir?

Pek çok küçük işletme, özellikle de hedef kitlesini büyütmeye devam eden yenileri, paylaşımlı barındırma ile başlar. Bu, VPS barındırmadan daha uygun fiyatlı ve erişilebilir olsa da, sunucu kaynaklarını daha dikkatsiz olabilecek diğer kullanıcılarla paylaştığınız için daha yüksek bir güvenlik riski potansiyeline sahiptir. Paylaşımlı barındırma kesinlikle kötü bir seçim değildir; sadece risklerin farkında olmanız ve bunları azaltmak için fazladan birkaç adım atmanız gerekiyor.

Hangi web hosting sağlayıcıları en güvenlidir?

Sizin için doğru olan web barındırıcısı, çeşitli faktörlere bağlıdır ve web sitenizin güvenliği konusunda hangisine en çok güvendiğinizi belirlemek için kendi karşılaştırmalı alışverişinizi yapmanız gerekecektir. Şirketlerin web sitelerini incelemenin yanı sıra, hangi web hosting sağlayıcılarının güvenlik açısından en yüksek puanı aldığına ilişkin uzman incelemelerini de okuyabilirsiniz.

Share this post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius
enim in eros elementum tristique.

Related Posts

Zen Cart nedir?

Zen Cart ücretsiz, kullanıcı dostu ve açık kaynaklı bir alışveriş sepeti yazılımıdır. Bu, ürünün

WHM (Web Host Manager) Nedir?

Bir süredir web siteleri oluşturuyorsanız, henüz kullanmasanız bile muhtemelen WHM’yi duymuşsunuzdur. Ancak web tasarımı
Previous
Next