Cloud Sunucu

Cloud sunucusu

Oluşturun, Ölçeklendirin, Yayınlayın!

Geliştiriciler ve girişimciler için premium cloud sunucuları.
eşsiz 24/7 ÜCRETSİZ destek ile.
CVM: cloud tabanlı sanal makineler

Uygun fiyatlı,
Cloud üzerinden
güçlü sanal makineler.

İstediğiniz lokasyonda ve istediğiniz işletim sistemiyle saniyeler içinde serverlarınızı oluşturun.
Türkçe ara yüzle rahatlıkla kontrol edin, yönetin ve denetleyin.
24/7 ÜCRETSİZ destekten yararlanın!

Saniyeler içinde hazırlayın

Self servis platformumuz ile sunucularınız saniyeler içinde hazır olsun.

Tek tıklama ile Yedekleme / Geri Yükleme

Yedeklemeler oluşturun ve bunları birkaç tıklamayla aynı veya ayrı bir VM'ye geri yükleyin.

En yeni teknolojiden yararlanan donanım

Cloud altyapımız en yüksek performansı sağlayan donanım ve teknolojiler ile güçlendirilmiştir.

Hazır OS imajları

Ubuntu, Rocky, Windows ve daha fazlası! Bir sonraki VM'inizi saniyeler içinde favori işletim sisteminiz ile oluşturun.

Hazır yazılım imajları

Hazır imajlarımızı kullanarak cPanel, DirectAdmin veya başka bir program ile bir VM başlatın.

Kendi imajlarınız

Özel imajlarınızı yükleyin ya da yedeklenmiş olan imajlarınızı kullanın. Kendi imajlarınızı kullanarak sonraki sunucunuzu oluşturun.

hazır imajlar

Hazır imajlarımızı kullanarak bir sonraki cloud sunucunuzu saniyeler içinde hazırlayın

Küresel Altyapı

Dünya çapında 4 konum.

Dünyanın herhangi bir yerinde sunucunuzu oluşturun.
fiyatlandırma

Daha uygun fiyata daha fazlası.

Fiyatlandırma için planlarımıza göz atabilirsiniz.

CL1
Başlangıç

6 TL /gün

KDV Dahil
CL2

12 TL /gün

KDV Dahil
CL3

24 TL /gün

KDV Dahil

+103,000 müşteriye 24/7 destek!

Cloud sunucunun basit tanımı, bir cloud bilgi işleme ortamında çalışan bir tür sanal sunucu “VPS” ve fiziksel olmayan özel sunuculardır.

Veri işleme, veri depolama “cloud depolama” ve bir hipervizör kullanarak ağ altyapısı ve uygulamaları üzerinden donanım kaynaklarını yükseltme veya düşürme yeteneği gibi özellikler sağlar.

Cloud sunucuları, bir hizmet olarak altyapı (Iaas) kullanarak kullanıcıların yüksek hız ve işlem gücüne sahip olmasını sağlayan bir paylaşılan sunucu türüdür.

Bazı cloud sunucuları, bir sunucuyu birden fazla sunucuya bölen sanallaştırma yazılımı kullanılarak oluşturulur ve şirketlere maliyetleri azaltma, ölçeklenebilirliği artırma ve kurumsal verimliliği geliştirme olanağı verir.

Özel cloud sunucusu

Özel cloud sunucusu, özel sunucular gibi tek bir kullanıcıya kaynak sağlar, böylece birden fazla sunucunun gücünü ve kaynaklarını yalnızca işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmak mümkündür.

Bu durumda, kaynakları yükseltmek çok daha kolay olur ve istediğiniz zaman artırıp azaltabilmeniz için yüksek kullanılabilirliğe sahip son derece güçlü işlem kaynaklarına sahip olursunuz.

Özel cloud sunucusu, özel sunucular gibi tek bir kullanıcıya kaynak sağlar, böylece birden fazla sunucunun gücünü ve kaynaklarını yalnızca işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmak mümkündür. Bu durumda, kaynakları yükseltmek çok daha kolay olur ve istediğiniz zaman artırıp azaltabilmeniz için yüksek kullanılabilirliğe sahip son derece güçlü işlem kaynaklarına sahip olursunuz.

Sanal cloud sunucusu

Sanal cloud sunucusu, çeşitli bilgi işleme kullanımları, web hosting ve veri depolama için bir sunucu olarak kullanılır. Bu hizmetin maliyeti seçilen kaynaklara göre günlük olarak hesaplanır ve cloud sunucu panelinizi istediğiniz zaman yenileyebilir ve özelliklerini kullanabilirsiniz.

İşletim sistemleri

Linux Cloud Sunucuları:

Bir Linux cloud sunucusu satın almak size Linux işletim sistemini ve Ubuntu, Debian ve CentOS gibi çeşitli versiyonlarının kullanımını sağlar. Bu hizmet hem Türkiye hem de Avrupa lokasyonlarında mevcuttur ve güvenilir Linux işletim sistemini kullanarak güçlü kaynaklardan ve uzun çalışma sürelerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, Root erişimi ile sunucunuza erişebilir ve üzerine yazılımınızı kurabilirsiniz.

Windows Cloud Sunucuları:
Windows cloud sunucuları, 2008, 2012, 2016 ve 2019 sürümlerinde Yönetici erişimine sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Bu hizmet ASP.NET, SQL ve Access veritabanları veya benzer diller, hizmetler ve bunlar üzerinden çalışan programcılar için uygundur. Siz de Windows’un sade ve kullanıcı dostu ortamına alışkın kullanıcılar arasındaysanız, Mavihost’tan uygun fiyat ve mükemmel kalitede bir Windows cloud sunucu satın alabilirsiniz.

MikroTik Cloud Sunucusu

MikroTik RouterOS işletim sistemi bir cloud hizmetine kurulursa, buna MikroTik cloud sunucusu denir. Bu işletim sistemini routing gibi çeşitli uygulamalar için kullanabilirsiniz. Hatta MikroTik, Linux çekirdeği temel alınarak oluşturulmuş bir routing işletim sistemidir. Routing görevleri, özel ağlar oluşturma ve diğer birçok durum için, MikroTik işletim sistemi ile birlikte bir cloud sunucusunun güçlü kaynaklarını kullanmak, faaliyetlerinizi en iyi verimlilikle gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Cloud sunucu satın alma kılavuzu

Mavihost’un cloud sunucusunun fiyatı, coğrafi konum ve istenen donanım kaynaklarına göre belirlenir. En iyi cloud sunucusunu satın almak için önce istediğiniz ülkeyi seçmelisiniz. Ardından hizmetin fiyatını görmek için RAM, sabit disk ve işlemci miktarını belirtin. Mavihost, cloud altyapılarını ve dünyadaki en son teknolojileri kullanarak, hizmetlerini en iyi kalite ve fiyatla sunmaya çalışan bir kuruluştur.

what-is-cloud-server

Cloud sunucu kullanım örnekleri

Cloud sunucular, web sitesi ve uygulama hostlama, veri depolama ve bakım, saatlik ve günlük hesaplama işlemlerini gerçekleştirme gibi çeşitli uygulamalar için kullanılmaktadır. Türkiye ve Avrupa olmak üzere iki lokasyonda sunulan bu hizmetin güçlü ve yüksek hızlı kaynaklarını, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak önemli bilgilerinizi barındırmak ve saklamak için kullanabilirsiniz. Sanal bir cloud sunucusu kullanmak, bilgilerinize istediğiniz zamanda ve dilediğiniz yerden erişmenizi sağlar. Cloud sunucular, donanım kaynaklarını anında yükseltebilmeleri nedeniyle güçlü ve aynı zamanda uygun maliyetli sunuculara ihtiyaç duyan işletmeler için yararlı olabilir.

Cloud sunucunun faydaları

Cloud sunucu, güçlü özel ve sanal sunuculara ayak uydurarak müşterilere hızlı ve güvenli işlem kaynakları sunan en uygun maliyetli ve istikrarlı hizmet ögelerinden biridir. Bu hizmet, birden fazla sunucudaki kaynakların aynı anda ve paylaşımlı bir şekilde kullanılması nedeniyle kullanıcılara veri yedekleme, yüksek hız, ölçeklendirilebilirlik ve daha birçok özellik ile avantajlar sunar.

Cloud sunucu maliyetleri

Fiziksel sunucu altyapıları satın almak ve bakımını yapmak çok maliyetlidir ve bunları yükseltmek istiyorsanız, başka bir sunucu kiralamanız veya satın almanız gerekir, bu da fahiş maliyetlere neden olur. Ancak sanal bir cloud sunucusu kullanarak gerekli kaynakları anında ekleyebilir ve yalnızca kullanım süresi ve eklenen kaynak miktarı için ödeme yaparsınız. Bu, maliyet ve zaman tasarrufunda çok etkilidir. Mavihost'un cloud sunucularının maliyeti coğrafi konum ve donanım kaynaklarına göre hesaplanır ve bir cloud sunucusu satın almak için önce coğrafi konumu ve RAM, CPU, bant genişliği ve diğer kaynakların miktarını seçmeniz gerekir.

Cloud sunucu erişim seviyeleri

Cloud sunucuya erişim diğer sunuculardan farklı olmayıp, sunucuyu satın alındıktan sonra işletim sistemi türüne bağlı olarak Linux işletim sistemi ve dağıtımları için Root erişimi, Windows işletim sistemi için ise Admin erişimini kullanmaktadır. Cloud sunucu paneline erişim ile sunucu açılıp kapanabilir, sunucu silinebilir, tüketilen trafik yönetimi denetlenebilir, RAM alanı ve işlemci özellikleri görüntülenebilir ve istediğiniz zaman kaynakları artırabilir veya azaltabilirsiniz.

what-is-cloud-server

Bir cloud sunucusuna nasıl bağlanılır

Linux işletim sistemi kullanan sunuculara bağlanmak için Putty programı ya da benzeri programlarla SSH protokolünü ya da Secure Shell ve ROOT erişimini kullanmanız gerekir. Windows işletim sistemli sunuculara erişim, Mavihost e-postasından gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile uzaktan bilgisayar bağlantısı üzerinden de yapılabilir. Cloud sunucu paneline eriştikten sonra, üzerine istediğiniz uygulamaları kurabilir ve özelleştirebilirsiniz. Bu hizmet sağlayıcılara bağlanmanın Android ve iOS telefonlar aracılığıyla da mümkün olduğunu unutmayın. RDC Client ile ilgili yazılımı internet erişimine sahip olan telefonunuza, dizüstü bilgisayarınıza veya kişisel bilgisayarınıza yükleyerek cloud sunucu paneline bağlanabilirsiniz. Kullanıcılar için VNC bağlantısı da mevcuttur ve günün herhangi bir saatinde dünyanın herhangi bir yerinden cloud sunucu paneline bağlanıp servis sağlayıcılarını kullanabilirler. VNC'nin en önemli avantajı, ağ ile sunucu arasındaki bağlantı kesildiğinde sunucuya bağlanabilme olanağı sağlamasıdır.

Cloud sunucu kontrol paneli

Mavihost'un cloud sunucusunu yönetmek için Direct Admin ve cPanel olmak üzere iki kontrol paneli kullanılır. Linux işletim sistemi üzerinde cPanel, Direct Admin veya Plesk gibi çeşitli kontrol panellerini kullanabilirsiniz. İstediğiniz kontrol panelini seçtikten sonra, seçilen kontrol paneli otomatik olarak kurulacak ve ayarlanacaktır. Windows işletim sistemi için Plesk kontrol paneli ve benzeri diğer kontrol panelleri kullanılır. Ayrıca web sitenizin programlama dili ve veritabanı türü ile veri depolama ve bakım sistemlerinizin ihtiyacına göre istediğiniz kontrol panelini seçebilirsiniz.

4,3 Milyon

+103,000 müşteriye 24/7 destek!

Eşsiz ÜCRETSİZ destek hizmetimizi deneyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Mavihost’un cloud sunucusu, cloud teknolojisinin kullanılması nedeniyle anlık donanım yükseltmeleri, yedekleme alanı ve işletim sistemi değişiklikleri, güçlü yönetim panelleri gibi birçok avantaja sahip olan verimli bir hizmettir. Mavihost’un cloud sunucu satın alımı Türkiye’de ve Avrupa bölgesinde (Almanya) mevcuttur ve siparişten hemen sonra sizin için özel olarak oluşturulur. Cloud sunucusunun fiyatı da coğrafi konuma ve kullanılan kaynak miktarına göre değişmektedir. Mavihost’ta kaliteli hizmetimizin avantajlarından yararlanabilmeniz için tüm hizmetler 24 saat canlı desteğe sahiptir.

Maliyet, kullanıcının kredisinden günlük olarak düşülür.

Kaynaklar her 24 saatte bir değiştirilebilir.

RAM ve CPU kullanıcı tarafından değiştirilebilir.

Bir hesaplama kaynağı “bulutta” olduğunda, bu, onun İnternet gibi bir ağ üzerinden teslim edildiği anlamına gelir; böylelikle, lokal olarak yerinde bulunamaz ve doğrudan erişilemez. Bir cloud sunucusu, cloud bilişim kaynaklarının en önemli örneklerinden biridir; bunun yanı sıra cloud depolama, veritabanları, ağ ve yazılım gibi diğer örnekler de bulunmaktadır.

“Bulut,” genel olarak İnternet ile eşanlamlı hale gelmiştir. Aslında birçok bağlı sunucu kümesi tarafından bir ağ üzerinden hesaplama kaynakları sağlanarak oluşturulan “bulut” var, hem genel hem de açık türlerden,

Bir cloud sunucusu, sıradan, özel bir sunucu ile karşılaştırılabilir. Bir cloud sunucusunun kaynakları birçok kullanıcı tarafından paylaşılabilirken, özel bir sunucu sadece bir şirketin özel kullanımı için tasarlanmıştır. Bu, kuruluş tarafından kurulmalı ve yönetilmelidir, oysa bir cloud sunucusu üçüncü bir kişi tarafından sahip olunabilir ve yönetilebilir.

Büyük veya küçük şirketler, doğru cloud sunucu seçeneğini belirleme konusunda çeşitli seçeneklere sahiplerdir. En iyi cloud sunucuları, belirli ihtiyaçlar ve bütçeler için optimize edilenlerdir. Global bir işletme için işe yarayan şey, orta ölçekli bir şirket için doğru olmayabilir.

Cloud sunucuları üç temel cloud türünde anlatılabilir:

Genel cloud: Cloud sunucuları çoğunlukla genel cloud üzerinden çalıştırılır. Bu senaryoda, üçüncü taraf bir sağlayıcı sunucuların ve diğer altyapıların sahibi olur ve müşterilerine talep üzerine hesaplama hizmetlerine erişim sağlar.

Özel cloud: Bir şirket, kendi cloud sunucularını özel olarak hostlayabilir ve bunların yönetimini ve bakımını kontrol edebilir. Bu sunucu kaynakları diğer kuruluşlarla paylaşılmaz, ancak cloud’da olduklarından dolayı bunlara herhangi bir çalışan uzaktan erişebilir, genellikle bir şirketin iç ağı veya VPN üzerinden.

Hibrit cloud: Genel ve özel cloudlar müessesedeki cloud sunucuları ve uzak cloud sunucuları ile bir araya getirilerek birlikte çalıştırılabilir. Bu hibrit cloud ortamı, şirketlere kontrol ve güvenlik konusunda daha fazla seçenek ve esneklik sunar. Ayrıca, talep artışlarını karşılamak için hızla genişlemeleri gerektiğinde genel “bulutlar” da ek olarak kullanılabilir.

Cloud sunucuları, bilgi teknolojisi endüstrisine bir devrim yaşatmıştır. Sonsuz sayıda şirket, bu yenilikçi teknolojiden faydalanmak için sıradan sunucu ve altyapı kurulumlarından uzaklaşmıştır. Bu değişimi yönlendiren dört temel avantaj bulunmaktadır:

  • Makul Fiyat: Üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından yönetilen cloud sunucularının kullanılması, bir şirket için kendi altyapısını satın alıp bakımını yapmaktan çok daha ekonomiktir. Şirketler, sunucu kaynaklarını başkalarıyla paylaşarak ölçek ekonomisinden faydalanır ve sadece kullandıkları kaynaklar için ödeme yaparlar.
  • Kolaylık: Genel cloud kaynakları genellikle birkaç dakika içinde temin edilebilir ve tek bir kontrol paneli veya API üzerinden kolayca yönetilebilir. IT ekipleri karmaşık altyapıları sürdürmek gibi işlerle meşgul olmadıkları için, kaynakları diğer görevlere yönlendirebilirler. Kullanıcılar herhangi bir yerden verilere erişebilir.
  • Ölçeklendirilebilirlik: Hesaplama ve veri depolama ihtiyaçları değiştikçe, cloud sunucuları hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve talebi karşılamak için ölçeklendirilebilir.
  • Güvenilirlik: Cloud sunucuları, özel sunucularla aynı performansı sunabilir. Cloud, paylaşılan bir ortamda çok sayıda olan sunucularda çalıştığı için, bir bileşen arızalansa bile hizmete devam edebilir.

Cloud sunucularının kullanımının avantajları – maliyet erişilebilirliği, ölçeklendirilebilirlik ve esneklik – dezavantajlarından çok daha ağır basmaktadır. Ancak bazı kuruluşlar için, cloud sunucuları tüm ihtiyaçlarını karşılamayabilir.

Bir örnek ise genel bir cloud kullanan bir şirketin kendi altyapısını içeride yönetmemesinden dolayı daha az kontrol sahibi olmasıdır. Eğer bir genel cloud gelen beklenmedik talepler nedeniyle bir kesinti yaşarsa veya yavaşlarsa, müşteri bu sorunu düzeltmek için sağlayıcının müdahalesini beklemek zorunda kalabilir.

Bu nedenle, bazı şirketler cloud ve lokal altyapının bir karışımını kullanmayı tercih eder. Lokal altyapılar, kritik görev veya yüksek güvenlikli iş yüklerine adanabilir ve bunları kendi kontrolü altında tutabilir.

Hâlâ sorunuz var mı?