Home PHP Web Hosting Nedir? PHP Siteler İçin en uygun Hosting

PHP Web Hosting Nedir? PHP Siteler İçin en uygun Hosting

İş bir web hosting ortamı seçmeye gelince, çok çeşitli seçeneklerle karşı karşıya kalacaksınız. Seçeceğiniz hosting ortamı, web sitenizi büyütecek teknik özelliklere sahip olmalı, ancak web sitenizin çeşitli komutları ve işlemleri doğru şekilde gerçekleştirebilmesi için doğru betik ortamını seçmelisiniz. Uygun ortamlardan biri PHP web hosting dır. PHP web barındırma, PHP programlarını okuma ve yürütme yeteneğine sahip bir web barındırma yöntemidir.

En iyi PHP barındırma seçimi söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken birçok şey vardır. Paylaşımlı barındırmadan VPS’ye ve bulut barındırmaya kadar seçim yapabileceğiniz pek çok seçenek vardır. En iyi barındırmayı seçmek genellikle ihtiyacınız olan özelliklere bağlıdır.

En iyi PHP hosting, her kişi ve her sistem için farklıdır; Ancak göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli özellikler şunlardır: ücretsiz SSL sertifikaları, desteklenen PHP sürümleri, yüksek hız, bant genişliği, güvenlik ve destek vb. Bu yazıda, en iyi PHP hosting satın almak için ihtiyacınız olan her şeyi açıkladık; Bu yüzden sonuna kadar bizimle kalın.

 

PHP nedir ve çalışmak için hangi sistemlere ihtiyacı var?

Barındırma türlerini seçmeden önce, en iyi seçeneği seçebilmeniz için PHP’yi ve gereksinimlerini bilmelisiniz. PHP Hypertext Processor kısaltması olan PHP, dinamik web sitelerinin çalıştırılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış nesne yönelimli bir programlama dilidir. WordPress, Joomla ve PrestaShop gibi dünyaca ünlü birçok CMS ve Laravel ve Symfony gibi büyük çerçeveler PHP tabanlıdır.

PHP dosyaları barındırma sunucunuza “.php” uzantısıyla kaydedilir ve hemen hemen tüm web barındırma türleri PHP’yi destekler. Bu programlama dilinin çalışması için web sunucusu ve veritabanı ile donatılmış bir sunucuya ve PHP’nin kendisine ihtiyacı vardır. PHP başlangıçta Linux için tasarlandı ve şimdi Linux işletim sistemiyle daha iyi uyumluluğa ve daha fazla verimliliğe sahip.

 

PHP için hangi hosting?

Barındırma ortamınızı seçme zamanı geldiğinde, bir ton farklı seçeneğiniz olacak. Seçtiğiniz barındırma ortamının, web sitenizin büyüyebilmesi için yalnızca belirli teknik özelliklere sahip olması gerekmez, aynı zamanda web sitenizin düzgün çalışabilmesi için doğru komut dosyası ortamını seçmeniz gerekir.

Bu ortamlardan biri de PHP web barındırmadır. PHP web hosting, PHP programlama dilini okuma ve yürütme yeteneğine sahip bir web barındırma türüdür.

php için uygun sunucu

Php hosting nedir?

PHP web barındırma, PHP programlama dilini okuyabilen ve çalıştırabilen web barındırmadır.  Bu web barındırma modeli esnek, hızlı, kullanımı kolay ve WordPress ve PHP ile yazılmış diğer CMS lerle uyumludur. Daha fazla bilgi için lütfen “CMS nedir” makalesini okuyun.

 

PHP Hosting Hangi Bileşenlerden Oluşur?

PHP kodlarını ve komut dosyalarını paylaşımlı bir barındırma veya sunucuda çalıştırmak için bazı önkoşullara ihtiyacınız vardır. Bu önkoşullar, PHP’nin barındırma üzerinde temel olarak çalıştırılması için zorunludur ve hosting hizmetiniz bunlardan herhangi birine sahip değilse, kesinlikle PHP için uygun olmayacaktır.

1. Web Sunucusu

Basit bir dille, bir web sunucusu, web sitesi kaynak dosyalarını depolayan ve işleyen ve bunları tarayıcı için anlaşılır kodlara dönüştüren ve HTTP protokolü aracılığıyla tarayıcıya gönderen yazılım ve donanımdır. Web sunucuları, temel web sitelerini ve web uygulamalarını sunucularda görüntülemek için kullanılır.

En ünlüsü Apache olan Nginx, IIS ve Lighttpd gibi farklı web sunucuları vardır. Sunucu üzerinde bir web sunucusunun olması gerekir ve sağladığınız host veya sunucunun mutlaka bir web sunucusu içermesi gerekir.

2. PHP yorumlayıcısı

PHP yorumlanmış bir dildir ve makinelerin (sunucuların) kodu çalıştırabilmesi ve çıktıyı görebilmesi için PHP kodunuz bir program tarafından makinenin anlayabileceği koda dönüştürülmelidir. PHP yorumlayıcısı, PHP kodlarını yorumlayan bir programdır. PHP yorumlayıcısının çıktısı son olarak TCP soketi aracılığıyla web sunucusuna ve web sunucusu aracılığıyla tarayıcınıza gönderilir.

3. Veritabanı (Database) (isteğe bağlı)

Veritabanı, sunucuya yüklenmesi gereken web sitenizin bilgilerini depolamak için bir yerdir. Kullanıcıların özel bilgileri ve herkese açık bilgileri dahil olmak üzere tüm web sitesi bilgileri veritabanında saklanır ve web sitesini çalıştırmak için sunucunuzun gerekli veritabanı ile donatılmış olması gerekir. Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL gibi bir çok veri tabanı türü vardır ve bunlardan en popüleri PHP ile de oldukça uyumlu olan ve phpMyAdmin tarafından yönetilen MySQL’dir.

 

En iyi PHP barındırma hangi özelliklere sahiptir?

iyi bir php hostingin özellikleri

İdeal bir PHP sunucusu, PHP uygulamaları için birçok özellik sunmalıdır. Bu özellikler görevlerinizin çoğunu daha hızlı ve daha kolay hale getirir ve sonuç olarak PHP kaynağınızın daha iyi çalışmasını sağlar.

1. PHP’nin farklı sürümlerini desteklemek

PHP’nin farklı sürümleri vardır ve her sistem belirli bir PHP sürümüyle uyumlu olabilir. Örneğin, WordPress sürüm 4, PHP sürüm 7.4’ü destekler ve daha iyi performans için barındırma hizmetinin PHP sürümünü değiştirmeniz gerekir. PHP’nin farklı sürümleri arasında kolayca geçiş yapabilmeniz için barındırıcınızın PHP’nin farklı ve güncel sürümlerini aynı anda desteklemesi gerekir.

2. PHP’yi sürekli güncellemek

Söylediğimiz gibi, sunucunuzun betikleri daha iyi çalıştırabilmesi için PHP’nin farklı sürümlerini desteklemesi gerekir. PHP yaşayan bir programlama dilidir ve sürekli olarak güncellenmekte ve yayınlanmaktadır. Sunucunuz ve barındırma, PHP’nin en son sürümlerini desteklemeli ve yeni bir sürüm yayınlandığında hemen kullanımınıza sunmalıdır. Pek çok PHP çerçevesi, yeni bir PHP sürümü yayınladıklarında yeni bir PHP uyumlu sürüm yayınladığından, PHP’nin en son sürümüne ihtiyacınız vardır.

3. PHP önkoşulları desteklemek

PHP’nin çalışması için web sunucusu ve PHP yorumlayıcısı ve veritabanı gibi araçlara ve programlara ihtiyacı vardır. Barındırıcınız tüm PHP önkoşullarını desteklemeli ve betiğinizin düzgün çalışması için bunları kullanıma sunmalıdır.

4. Artırılabilir kaynaklar

Her PHP betiğinin ve sisteminin yürütülmesi, kodlarına bağlı olarak farklı CPU, RAM, trafik ve alan kaynakları gerektirir. Ayrıca, zamanla web sitenizi ve komut dosyanızı yükseltirken daha fazla kaynağa ihtiyacınız olabilir. Barındırma veya sunucu, size farklı kaynaklar sağlamalı ve bunu artırmanıza izin vermelidir, böylece çok uzak olmayan bir gelecekte sorun yaşamazsınız.

5. Gerekli PHP yazılımı ve araçları

PHP’yi çalıştırmak için ön koşul olan yazılıma ek olarak, barındırma hizmetiniz size daha fazla araç ve olanak sağlamalıdır. PHP araçları ve yazılımı, betiklerinizi tamamlar ve PHP ile birlikte kullanılmalıdır. Bu önemli araçlardan bazıları şunlardır:

  • phpMyAdmin yükleme
  • Cron iş sistemi
  • SSL’yi yükleme
  • Backup sistemi
  • Alan adı yönetimi
  • DNS yönetimi
  • Alt alan adı yönetimi
  • Raid
  • Anti DDoS
  • E-posta, IMAP, POP3 ve SMTP’ye erişim
  • veri tabanı türleri
  • Önbellek eklentileri
  • Kullanıcı için gerekli kontrol paneli

6. PHP sunucu dosyalarına erişmenin farklı yolları

CPanel veya Direct Admin gibi hosting yönetim paneli üzerinden direkt erişimin yanı sıra FTP ve FTPS üzerinden hostinginize erişmeniz gerekmektedir. FTP nedir?, FTP bir TCP/IP ağındaki bilgisayarlar ve sunucular arasında iletişim kurmak için kullanılan Dosya Aktarım Protokolü anlamına gelir. FTPS (SSL/TLS), FTP ile aynıdır, yalnızca daha güvenli bir protokoldür. Bir web sitesi geliştiricisi olarak FTP kullanmak, barındırma dosyalarında kolayca ve güvenli bir şekilde değişiklik yapmanıza ve büyük dosyaları barındırmanıza veya sunucunuza aktarmanıza olanak tanır.

 

PHP barındırmanın avantajları ve dezavantajları

PHP hosting ve dilinin diğer programlama dillerine göre dikkat etmeniz gereken avantajları ve dezavantajları vardır.

1. PHP hostingin avantajları

PHP çok uyumludur: PHP’yi her tür sunucuda ve barındırmada kolayca çalıştırabilir ve ihtiyacınız olan her yerde kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu programlama dili çoğu sunucuda ve barındırmada mevcuttur.

PHP hoating ucuzdur: PHP’nin çalışması için özel kaynaklar gerektirmediğinden, barındırması ucuzdur.

PHP, veritabanlarına kolayca bağlanır: PHP, her tür veritabanıyla çok uyumludur ve onlarla iletişim kurar.

PHP hızlı ve hafiftir: PHP, HTML ve CSS gibi diğer dillerle kolayca bütünleşir ve inanılmaz derecede hızlıdır. Ayrıca dosyalarının küçük boyutu nedeniyle çok hızlıdır.

 

2. PHP hostingin dezavantajları

Linux ile daha fazla uyumluluk: ASP.NET gibi yalnızca Windows ile uyumlu başka programlama dilleri kullanıyorsanız, belirli zamanlarda performansta düşüş görebilirsiniz.

PHP eklentilerinin güvenlik açıkları: PHP tabanlı eklentilerin birçok güvenlik açığı vardır; Bu nedenle, PHP’nin başka yollarla güvenliği sağlanmalıdır.

Popülaritede düşüş: Diğer programlama dilleri ve teknolojileri devreye girdikçe PHP eskisinden biraz daha az popüler hale geldi.

 

Html hosting nedir?

Köprü Metni Biçimlendirme Dili (HTML) barındırma, web sitesi sahiplerine web sitelerini çevrimiçi yayınlamalarına izin veren bir hizmettir. Ücretsiz, paylaşılan ve özel olmak üzere üç ana HTML barındırma türü vardır. HTML barındırma genellikle HTML’yi özel olarak barındırmaz, aynı zamanda web sitelerini etkileyen diğer dilleri de destekler.

html barındırma

Son Söz

PHP hosting hemen hemen her sunucuda mevcuttur. PHP, nesne yönelimli bir programlama dilidir ve çalışması için yalnızca bir web sunucusu ve bir PHP yorumlayıcısı gerektirir. PHP ücretsizdir ve çalışması için çok az barındırma kaynağı gerektirir. PHP hosting, popüler bir hosting olarak kullanabilmeniz ve ondan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için birçok özellik ve yeteneğe sahip olmalıdır. Hosting türlerinin seçimini etkileyen birçok faktör vardır ve her kişinin seçimi farklıdır. PHP hostinginiz için doğru hosting hizmetini arıyorsanız makalede belirtilen maddeleri dikkatlice okuyun.

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

1. PHP nedir?

PHP (Hypertext Preprocessor), web uygulamaları oluşturmak için kullanılan yorumlanmış ve sunucu taraflı bir programlama dilidir.

 

2. PHP hosting nedir?

PHP web hosting, PHP programlama dilini okuyabilen ve çalıştırabilen web barındırmadır.

 

3. PHP güvenli mi?

PHP çok güvenlidir; Elbette, her sistemin güvenliğinin kodlamanın türüne bağlı olduğu ve güvenli ya da güvensiz olabileceği unutulmamalıdır.

 

4. PHP barındırmada nelere dikkat edilmelidir?

Bir PHP barındırma hizmeti seçerken, PHP’nin farklı sürümlerini, çalışma süresini, web sunucusunu ve veritabanını sağlamaya dikkat etmelisiniz. Ek olarak, Linux işletim sistemi, bant genişliği, depolama, güvenlik özellikleri, SSL sertifikaları, yedeklemeler ve desteği de göz önünde bulundurmalısınız.

 

5. Barındırmada hangi PHP sürümünü aramalıyız?

PHP’nin en yaygın üç sürümünü, yani 7.3, 7.4 ve 8.1’i aramak daha iyidir. Web barındırma sağlayıcınız, eski sürümlerle birlikte en azından bu sürümleri desteklemelidir; Çünkü bazı PHP sistemleri sadece eski sürümlerle çalışmaktadır.

 

6. PHP hosting neden bu kadar ucuz?

PHP ücretsiz ve hafiftir ve PHP barındırma talep üzerine CPU ve RAM kullanır. Bir diğer önemli nokta da düşük kaynağa sahip birçok hostun PHP çalıştırabilmesidir.

Share this post
Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius
enim in eros elementum tristique.

Related Posts

Ucuz hosting nedir? 

İş için bir web sitesi veya hatta bir blog başlatmayı planlıyorsanız, bilmeniz gereken şeylerden
Previous
Next