Home Kurumsal hosting nedir?

Kurumsal hosting nedir?

Birçok kuruluş için özel bir fiziksel sunucu satın almak ve ilgili ekipman, bakım ve sunucunun personel tarafından 7/24 izlenmesi için ödeme yapmak çok pahalıdır. Elbette bu iş büyük kuruluşlar için faydalı olabilir ancak diğer kuruluşlar için ekonomik bir gerekçesi yoktur. Ayrıca, sunucunun yönetimini ve bakımını üstlenebilecek personel genellikle çok maliyetli olacaktır. Bu durumda, özelleştirilmiş kurumsal barındırma iyi bir çözüm olabilir ve istenen hemen hemen tüm ihtiyaçları karşılayabilir ve en önemlisi güvenliği üst düzeyde tutabilir.

Kurumsal hosting, sıklıkla İnternet’te yüksek çalışma süresi, mükemmel hız ve güvenlik sunan bir barındırma hizmeti arayan kişiler tarafından aranır. Kurumsal web siteleri, Google’ın gelen trafik oranının dışında bile yüksek ziyaretçi oranlarına sahiptir. Örneğin devlet kurumları, özel şirketler ve kamu şirketler, yüksek düzeyde bant genişliğine ve güvenliğe ihtiyaç duyan müşteriler arasındadır. Peki kurumsal hosting kavramı ne anlama geliyor?

Genel olarak kurumsal hosting, büyük hedefleri olan işletmeler için uygun seçenektir. Hosting sağlayıcılarına yönelik pek çok web sitesinde sınırsız hosting, kurumsal veya organizasyonel hosting gibi başlıklar altında hosting planlarına rastlarsınız. Bu hostlar, kullanım ve yönetim açısından normal ve paylaşımlı hostlardan çok farklı olmayabilir; Ancak bu sistemlerin altta yatan yazılım katmanlarında, bu makalenin devamında bahsedeceğimiz bazı özellikler var.

Kurumsal barındırma ne anlama geliyor?

Kurumsal barındırma, yüksek performanslı özellikler ve endüstri lideri kapsamlı yeteneklerle iş uygulamalarını desteklemek için tasarlanmıştır. Ayrıca, kullanıcılar için her zaman erişilebilir olmanızı ve verilerinizi iyi bir şekilde koruyabilmenizi sağlar.

Kurumsal barındırma ne anlama geliyor

Diyelim ki birçok kullanıcının her gün şirketinizin web sitesine girerek ürünlerinin garantisini sorguladığı ve web sitenizin bilgilerini kullandığı bir şirketiniz var ve hatta web sitenizde aynı anda ziyaretçilerin bulunması bazen beş yüzden fazla kişiye ulaşabiliyor. Bu durumda ortak ve paylaşımlı hosting kullanıyorsanız web sitenizin bir süre sonra hizmet dışı kalacağından emin olabilirsiniz. Web sitenizin bu hizmet dışı kalma süresi geçici olsa bile iyi sonuçlar vermez.

Muhtemelen konser bileti satış sitelerinin devre dışı bırakıldığı hikayesini duymuşsunuzdur ve bu hikayeler doğrudur. Bir geliştirici bir web sitesi tasarlarken, kullanım türüne göre standart bir barındırma sunucusu ve bant genişliği  seçmelidir. Bilet satın alma, kurumsal web siteleri ve ya organik platformlar ile ilgili web siteleri güçlü bir sunucuya ihtiyaç duyar ve bu tür web siteleri ucuz paylaşımlı hostinglerde uygulanamaz.

Kurumsal hostingin en önemli özellikleri

Kurumsal hostingde olması gereken en önemli özellikler:

  1. İşletim sistemini seçme imkanı
  2. Yüksek özelliklere sahip yönetim paneli
  3. Hızlı ve güvenilir sabit sürücüler
  4. Direct Admin veya CPanel kontrol panelini seçme imkanı
  5. WordPress ve diğer içerik yönetim sistemleriyle tam uyumluluk
  6. Sınırsız veritabanı
  7. Sınırsız e-posta hesabı oluşturma imkanı
  8. Donanım ve yazılım güvenlik tesisleri
  9. Sürekli yedekleme

Kurumsal hosting satın alma rehberi

Kurumsal hosting özelliklerini incelemek ve kurumsal hosting seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli faktörleri belirtmek için bize katılın.

Kurumsal hosting satın alma rehberi

Kaynak miktarı ve bant genişliği

Dediğimiz gibi tüm kurumsal web sitelerinin geniş bant genişliğine ihtiyacı vardır ve ekonomik bir plan ile paylaşımlı bir host üzerinde kurumsal bir web sitesi kurmayı mantıken bekleyemezsiniz. Çünkü bir anda çok sayıda kullanıcı sitenize girdikten sonra web sitenizde sorun çıkacaktır; Sonuç olarak destek ekibi sorunu çözmediği sürece web siteniz kullanıma açılmaz ve bu da işletmenize zarar verir.

Hosting satın almak için ihtiyacınız olan kaynaklara göre hareket edin. İhtiyacınız olan kaynak miktarını belirlemek için, size gerekli tavsiyeleri verebilmeleri için kurumsal hosting satış destek ekibiyle konuşmak daha iyidir. Ayrıca günümüzde birçok hosting firması müşterilerine planlarını yükseltme olanağı da sağlamaktadır.

Çalışma süresini unutmayın!(up time)

Uptime nedir? sitenin bir yıl boyunca internette çevrimiçi olduğu süre olup, yüzde olarak hesaplanır. Diğer bir deyişle sunucu bilgisayarın çalışma süresi; En ideal Uptime yüzdesi 100 veya 100’e en yakın sayılar olacaktır. Çalışma süresi önemli bir konudur ve aslında web sitenizin ne kadar süreyle kullanılabilir olacağını ölçer.

Bazı hosting firmaları belirli belirsiz zamanlarda herhangi bir neden dolayi sorun yaşar. Bu sık sık olursa, kesinlikle web sitenizin SEO’suna zarar verecektir. İhtiyacınız olan ürünü bir internet sitesinden alacağınızı düşünün; Fakat o sitenin sayfasına ulaşılamıyor ve adresini girdikten sonra farklı hatalarla karşılaşıyorsunuz. Bu hosting şirketler ile ilgili olan uptime sorunudur. Web sitesi, kullanıcıların isteklerine ve trafiğe cevap veremiyorsa, genellikle kolayca erişilemez hale gelir.

Barındırma kontrol paneli

Kontrol paneli tıpkı bilgisayar ve mobil işletim sistemlerinde olduğu gibi hosting ile iletişim köprünüz olacaktır. Bir kurumsal hostun kontrol paneli cPanel veya direct admin olabilir ve Linux olmayan hostlarda Plesk olabilir.

Kontrol panelleri genellikle benzer özelliklere sahiptir Ve aralarında pek bir fark yok.

teknik Destek

Hosting satın alacağınız firmanın profesyonel ve hızlı bir destek ekibine sahip olması gerekmektedir. Kurumsal hostinginizin sorunlu olduğunu ve kullanıcıların herhangi bir nedenle web sitenize erişemediğini düşünün; Kesinlikle mümkün olan en kısa sürede yanıt almak istiyorsunuz. Kaliteli destek sağlamayan bir firma sizi çok kısa sürede o firmayı seçtiğinize pişman edecektir.

Günümüzde çevrimiçi mesajlaşmanın avantajı çoğu web sitesinde görülebilir. Hosting hizmeti veren firmanın soru ve ihtiyaçlarınıza anında cevap verebilmesi önemli bir avantajdır. Herhangi bir nedenle hosting planlarınızda değişiklik yapmak isterseniz anında hosting satış desteği ile iletişime geçebilmelisiniz.

düzenli olarak yedekleme

Web platformu, genel kullanıcılar için güvensiz bir platform gibi görünmektedir ve çoğu kullanıcının tercihi, herhangi bir nedenle bir sorun olduğunda web sitelerindeki verileri geri yükleyebilmektir. Bu iş bilgisayar ağlarında veritabanı yedekleme olarak bilinir.

Verileriniz, WordPress’i ve veritabanınızı güncellemek gibi herhangi bir nedenle kaybolursa, kurumsal barındırma planında yedekleme hizmeti içeren bir şirket, günlük yedekleme dosyasını yeniden yükleyebilmelidir. Bu konu web sitenizin kullanıcılarının devamlılığı açısından önemlidir; Sonuçta, kullanıcılarınızın verilerinden siz sorumlusunuz ve onlar web sitenizi kullanırken sorun yaşamak istemiyorlar.

Kurumsal hosting ile paylaşımlı web hosting arasındaki fark nedir?

Paylaşımlı web hosting, adından da anlaşılacağı gibi, birkaç kişi arasında paylaşılan bir sunucudur ve sunucunuzu diğer şirketler ve kişilerle paylaşırsınız. Öte yandan, kurumsal sunucu, sunucunun yalnızca kuruluşunuzun ihtiyaçlarını karşılamak için tahsis edildiği ve sunucunuzda yalnızca web sitenizin ve yönettiğiniz diğer web sitelerinin barındırıldığı anlamına gelir.

Paylaşımlı hosting maliyet açısından daha ekonomik olsa da, eğer web sitesi trafiğiniz fazlaysa, web sitenize yüklenen bilgi miktarı fazlaysa ve…; paylaşımlı hosting, kurumsal bir sunucu kadar web sitenizin ihtiyaçlarını karşılayamaz.

Kurumsal hosting fiyatları ne kadar?

Paylaşılan ve paylaşılmayan birçok özellik aldığınız hosting hizmetinin fiyatını belirlemede etkilidir; Ve Barındırma maliyetlerinin hesaplanması birkaç temel faktöre bağlıdır: sunucularda ne kadar veri depolamanız gerektiği, sitenizde aylık ne kadar trafik olmasını beklediğiniz ve her ziyaretçinin tüketeceği veri miktarı.

Ancak genel olarak bir fikir vermek istersek; Kurumsal hosting, kurumunuza tahsis edilen sunucunun münhasırlığı nedeniyle normal ve paylaşımlı hostinge göre daha pahalı olacaktır.

Kuruluşum ve şirketim için hangi barındırma uygundur?

Web siteniz için hangi hostingin doğru olduğunu belirlemek için öncelikle faaliyet alanınızdan bahsetmeliyiz. Küçük bir işletme kuracaksanız, kurumsal bir web sitesi tasarımcısıysanız, web tasarımı, veritabanı kavramları, e-posta vb. hakkında hiçbir bilginiz yoksa destek ekibimizle görüşebilirsiniz; Ziyaretçi sayısını, site kullanıcı tipini, kullanıcı merkezliliğini, şirket büyüklüğünü ve abone sayısını destek ekibi ile paylaşırsanız size gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır.

Ancak diğer yandan bu alanda yeterli bilgiye sahipseniz hosting ihtiyaçlarınız ve beklentilerinize göre satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Genellikle bu hostingler profesyonel hosting, popüler hosting, limitsiz hosting, özel hosting gibi başlıklarla sunulmaktadır.

WordPress gibi içerik yönetim sistemleri kullanıyorsanız veya web sitenizin çok büyük bir veri tabanı varsa veya bir çevrimiçi mağaza kurduysanız veya herhangi bir nedenle hız ve çalışma süresi konusunda endişe duyuyorsanız, ancak barındırma için çok fazla ödeme yapmak istemiyorsanız; Elbette sınırsız kurumsal bir hosting satın almak en iyi fikir olacaktır.

Son Söz

Kurumsal hosting planları, işine ve şirketine kalıcı çalışma süresi, yüksek hız, güvenlik, yeterli bant genişliği ve ideal disk alanı getirmek isteyenler için uygundur. Söylemeye gerek yok, normal ve paylaşımlı hostingler bu kurum grubunun ihtiyaçlarını karşılamıyor.

Kurumsal hostlar aynı zamanda profesyonel hosting, limitsiz hosting, özel hosting olarak da bilinir ve kurumsal hostları sipariş ederken ve satın alırken kaynak tahsisi, çalışma süresi yüzdesi, müşteri hizmetleri, hızlı destek ve fiyatlandırma konularına dikkat etmelisiniz.

Ek olarak, size planı değiştirme ve yükseltme imkanı sağlayan şirketlerden hizmet almak daha iyidir, böylece disk alanı doluysa veya bant genişliği sınırlıysa, barındırma hizmetinizi daha az endişe duyarak yükseltebilirsiniz; Ve bu konuda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

En iyi hosting hizmeti sağlayıcılarından biri olarak Mavihost’un kurumsal hosting planlarını incelemenizi tavsiye ederim.

Sıkça Sorulan Sorular

Kurumsal hosting benim için uygun mu?

Kullanım alanınızın ne olduğunu bilmiyoruz; Ancak bir kurumsal web sitesinin, popüler bir web sitesinin, çevrimiçi mağazanın, indirilebilir içeriğe sahip bir web sitesinin veya çok kullanıcılı bir web sitesinin sahibiyseniz, kurumsal barındırma kullanabilirsiniz. Bu hosting size normal hostinge göre daha fazla hız ve imkan sunar.

Organizasyon planının diğer hizmetlerden farkı nedir?

Genellikle kurumsal hostların sunucuları, herhangi bir nedenle erişim noktalarından birinin çalışmaması durumunda bir sonraki sunucunun kullanılabileceği şekilde kurulur; Çünkü olabilecek en kötü durumda ihtiyaçlarınızı her zaman bir sunucu karşılayacaktır. Aslında, barındırma şirketi web sitenizi %99,99 oranında açık tutabilmelidir.

Güvenlik ile kastedilen nedir?

Güvenlik, web sitenizi bilgisayar korsanlarından ve çevrimiçi kötü amaçlı yazılımlardan korumak için barındırma şirketinin uyguladığı teknolojileri ve işlevleri ifade eder. Bu güvenliğin bir kısmı hosting firmaları tarafından sağlanırken, önemli bir kısmı da siteyi kullanımınıza bağlıdır.

Verileriniz herhangi bir nedenle kaybolursa, kurumsal barındırma şirketi verileri en az günlük olarak geri yükleyebilmelidir; Aksi halde bu firmanız ve kurumunuz için büyük bir tehdittir ve hosting firması seçiminizi tekrar gözden geçirmelisiniz.

Share this post
Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius
enim in eros elementum tristique.

Related Posts
Previous
Next