Home AdSense Nedir? AdS Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

AdSense Nedir? AdS Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Google reklamlarından para kazanmanın en kolay ve etkili yollarından biri, çevrimiçi bir işletme web sitesinde Google AdSense aracını kullanmaktır. Google AdSense, Google tarafından sağlanan içeriğe dayalı bir reklam hizmeti. Google Reklamlarından para kazanmada başarılı olmak için bazı becerilere ihtiyacınız var. Bu yazıda, Google AdSense ile Google reklamlarından para kazanmayı başarabilmeniz için Google reklamlarını optimize etmenin pratik yollarını tanıttık.

 

Google Adsense Nedir?

google adsense

AdSense, çevrimiçi içeriğinizin yanında reklam göstererek para kazanmanın ücretsiz ve basit bir yoludur. AdSense ile, sitenizin ziyaretçilerine alakalı ve ilgi çekici reklamlar gösterebilir ve hatta reklamların görünümünü ve izlenimini sitenize uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

2003 yılında başlatılan AdSense, Google’ın web sitelerinin ve YouTuber’ların para kazanmak için sitelerinde veya kanallarında üçüncü taraf reklamları barındırmasına olanak tanıyan reklamcılık programıdır.

AdSense, 1,2 milyondan fazla ABD web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Google her yıl web sitesi sahiplerine yaklaşık 10 milyar dolar ödüyor.

Tutarsız web sitesi performansı, yavaş yükleme hızı ve özel bir IP adresinin olmaması, sitenizi arama motorları için optimize etme çabalarınızı engelleyebilir. Bu durum, çevrimiçi görünürlüğünüz ve başarınız için hayati önem taşır.

Mavihost, SEO çabalarınızı artıracak çözümlerle burada. SEO hosting paketlerimiz, web sitenizin performansını gelişmiş altyapı ve çarpıcı yükleme hızlarıyla artırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Özel IP adreslerimiz, siteniz için maksimum güvenlik sağlar. Hemen SEO hosting açılış sayfasına girin, en farklı avantajı Türkiye’de ilk kez kullanıma sunduk. İhtiyacınız olan kaynakları ayarlayabilir ve en önemlisi maliyeti aynı anda görebilirsiniz.

Seo Hosting

 

AdSense kullanmanın avantajları

İşte AdSense kullanmanın 6 avantajı:

  • AdSense ücretsizdir: AdSense’e kaydolmak için harcama yapmanız gerekmez. Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir Google hesabı, telefon numarası ve adresidir.
  • AdSense’in kurulumu kolaydır: Web sitenizi AdSense’e bağlamak için bir kod parçası eklemeniz yeterlidir; Google, reklamları masaüstü ve mobil sürümlere uyacak şekilde boyutlandıracaktır.
  • AdSense, web sitenizden para kazanmanızı sağlar: En bariz avantajlarından biri, AdSense’in içeriğinizden kâr elde etmenize yardımcı olmasıdır.
  • AdSense ile çeşitli reklamverenler çalışır: AdSense, içeriğiniz ve hedef kitlenizle alakalı reklam içeriğini seçmenize ve görüntülemenize olanak tanır.
  • AdSense size çeşitli reklam biçimleri sunar: Reklamverenlerin farklı reklam boyutları kullanarak metin, resim, HTML ve video reklamlar kullanmasına izin verilir. Bu reklamların gösterileceği sitenin sahibi olduğunuz için farklı reklam türleri arasından seçim yapabilir ve gelir getirenleri seçebilirsiniz.
  • AdSense şeffaflık ve güvenlik sağlar: Google, reklamveren ile web sitesi sahibi arasında bir aracı olarak her iki tarafa da şeffaflık sunar. Önemli metrikleri Google Analytics hesabınızda takip edebilirsiniz.

AdSense nasıl çalışır?

AdSense’i kullanmaya başlamak basittir. Bir hesap oluşturduktan sonra, sayfalarınıza bir kod parçacığı ekleyin. Ardından Google, site içeriğinizle alakalı veya önceki aramalarına dayanarak site kullanıcılarınızın ilgisini çekecek reklamlar görüntüler.

AdSense, tıklama başına maliyet ve gelir paylaşımı temelinde çalışır. Site ziyaretçileriniz reklamlara tıkladığında size ödeme yapılır. Web siteniz ne kadar fazla trafik alırsa, reklamların tıklanma şansı o kadar artar.

Geçmişte, AdSense için her sayfanın yalnızca üç reklam alanına sahip olmasına izin veriliyordu. Artık sınır yok. Ancak, kullanıcı deneyiminizi göz önünde bulundurun ve sayfanızın reklamlarla dolu olmadığından emin olun.

Google AdSense’teki reklam türleri

Google AdSense'teki reklam türleri

Google AdSense’in reklamverenlere (veya yayıncılara) çeşitli reklam türleri sağladığını söylemeliyiz. Bu tür reklamların her birinin kendi görüntülenme yeri vardır ve doğal olarak yayıncıya ödenen para miktarı her biri için farklıdır. Google AdSense’te bulunan reklam türleri şunlardır:

 

İçerik tabanlı reklamcılık

İçerik tabanlı reklamcılık, belirli bir konu veya içerik arayan kullanıcıları hedeflemek için kullanılabilir. Bu hedefleme, CPC (Pay Per Click) veya CPM (Pay Per View) olabilir. Mesele şu ki, CPM reklamlarında ödeme görüntüleme başına değil, bin görüntüleme başına yapılıyor, bu da CPC reklamcılığını bu kadar popüler yapan şeydi.

Google AdSense içerik tabanlı reklamlarının farklı türleri ve boyutları vardır. Bu reklam türü metin, resim, hareketli görüntü, flash video veya video olabilir. Bu reklamların çoğunda, kullanıcılar reklam metnini, reklam videosunu veya her ikisini birden görüntülemeyi seçebilir. 2012 yılından itibaren Google AdSense reklamlarını tanıyabilmek için reklamların alt kısmına gri flaş ikonu yerleştirilmiştir.

 

Sayfa Düzeyinde Reklamlar (Page Level Ads)

Sayfa Düzeyinde reklamlar, optimizasyon teknolojisini kullanan bir Google AdSense reklamları kategorisidir. Bu reklamları istediğiniz sayfalara yerleştirdiğinizde, Google AdSense, bu reklamları yalnızca reklamın iyi bir kullanıcı deneyiminden emin olduğunda hedef kitleye otomatik olarak gösterecektir.

 

Arama odaklı

Bu tür reklamcılıkta Google Adsense, yayıncının web sitesinde belirli bir arama sorgusu ile ilgili reklamları görüntülemesine ve yayınlaması karşılığında reklam tutarının %51’ini almasına olanak tanır. İçerik tabanlı reklamlardan alınan miktarın toplam tutarın %68’i olduğu doğrudur ancak arama reklamlarının yüksek tıklama oranı nedeniyle bu tür reklamlar daha popülerdir.

Elbette, bu AdSense reklamcılığı yönteminin, videolarını web sitelerinin Oynatıcısında oynatan ve YouTube Oynatıcısını kullanmayan yayıncılar için olduğunu unutmamalısınız.

Google Adsense’de hangi web sitelerinin şansı daha yüksektir?

Google AdSense, web sitenizin içeriğine dayalı olarak size alakalı ve özel reklamlar sunabilen akıllı bir motora sahiptir (bu, Google arama motorlarının varlığından dolayı tamamen normaldir).

Aslında, reklamlarını Google’a gönderenler, reklamlarının, ürünlerini gerçekten arayan kişilere gösterilmesini isterler. Bu nedenle, web siteniz ne kadar özel olursa, Google AdSense’te kabul edilme ve daha karlı reklamlar alma şansı o kadar artar.

Örneğin, cep telefonları ve ilgili teknolojilerde uzmanlaşmış bir web sitesinin reklam alma şansı, (genel anlamda) teknolojiyle ilgili bir web sitesine göre daha yüksektir. Veya futbola özgü bir site, tüm sporları içeren bir siteden daha alakalı reklamlar alacaktır. Ancak bu genel bir kural değildir ve Google açısından bazı konular daha ilgi çekicidir ve bu nedenle daha fazla reklam alırlar.

 

AdSense ile nasıl para kazanılır?

AdSense ile nasıl para kazanılır

Reklam maliyetleri, reklam tıklaması başına ücretlendirilir.Google, karı site sahipleriyle paylaşır. AdSense içeriğine sahip görüntülü reklamlar için site sahipleri gelirin %68’ini alır. Arama için AdSense site sahiplerine gelirin %51’ini verir.

Site sahibinin komisyonunun kesin miktarı, rekabet ve nişteki tıklama başına maliyet gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bir site sahibinin tıklama başına komisyonu genellikle 3 dolardan azdır.

Bir blogunuz varsa ve AdSense ile nasıl para kazanabileceğinizi merak ediyorsanız, işte size altı ipucu:

1. AdSense’ten ne kadar kazanabileceğinizi kontrol edin

Her niş konunun farklı bir gelir potansiyeli vardır. Web sitenizin potansiyel kazançlarını öğrenmek istiyorsanız:

  1. Google’ın AdSense ana sayfasına gidin.
  2. Geliri Artırma bölümünde, bölgenizi ve kategorinizi seçin.
  3. Kaydırıcıyı kullanarak sitenizin aylık sayfa görüntülemelerini belirtin. Google AdSense, tahmini yıllık kazançlarınızı gösterecektir.

Diğer faktörler potansiyel kazançlarınızı etkileyecektir ve gösterilen rakamlar yalnızca tahminidir. AdSense’i kullanmaya başladığınızda bu tahmini karşılaştırma ölçütünüz olarak kullanabilirsiniz.

2. AdSense Program Politikalarına ve Google Web Yöneticisi Politikalarına uyun

Sitenizdeki reklam tıklamalarının sayısını yapay olarak artırmayın. Site sahipleri, site ziyaretçilerini reklamlara tıklamaya teşvik etmemelidir. Onlara kendiniz tıklamamalısınız. Reklamlarınıza yapılan şüpheli tıklamalar, hesabınızın devre dışı bırakılmasına neden olabilir ve bir daha AdSense’i kullanamazsınız.

3. Kitleniz için alakalı ve faydalı içerik oluşturun

Web siteniz ne kadar çok trafik alırsa, reklamlarınızın tıklama alma şansı o kadar artar. Sitenize trafik çekmenin en iyi yolu, hedef kitlenizin faydalı bulacağı içerikler yayınlamaktır.

Örneğin, koşmaya odaklanan bir spor blogunuz olduğunu varsayalım. Fitness ve koşu meraklılarının faydalı bulacağı içerikler yayınlayın.

4. Sitenizi mobil cihazlar için optimize edin

Tüm web sitesi trafiğinin %52’sinin cep telefonlarından geldiğini biliyor muydunuz? Web sitenizin bu kullanıcılara hitap ettiğinden emin olun. Bir mobil cihazdan görüntülendiğinde sitenizde uygun reklam boyutlarının gösterilmesi için reklamlarınızın duyarlı olması da gerekir.

5. Sayfanın üst kısmında reklamlar bulundurun

“Üst kısım” terimi, sayfanızın kaydırılmadan görünen kısmını tanımlar. Kullanıcı sayfayı aşağı kaydırmadan önce en az bir reklam gösterin.

Böylece sayfanızı kaydırmadan ayrılan ziyaretçileriniz bu öne çıkan reklamı görmüş veya tıklamış olur. Ekranın üst kısmına yerleştirilen reklamlar da maksimum dikkat çeker, dolayısıyla yüksek tıklama oranına sahip olma potansiyeline sahiptir.

6. Test yapın ve sonuçlarınızı izleyin

Hangisinin en çok tıklamayı topladığını öğrenmek için farklı reklam türlerini test edin. Farklı reklam boyutlarını ve yerleşimlerini test ederek, hedef kitleniz için hangisinin en uygun olduğunu keşfedeceksiniz.

Google Analytics’te sonuçlarınızı izleyin ve verilerinizi analiz edin. Kazançlarınızı, tıklama sayınızı ve sayfa görüntüleme sayınızı kontrol edin.

 

Google Adsense’e kaydolmak için bilmeniz gereken önemli şeyler

Çevrimiçi formu doldurduktan birkaç hafta sonra Google, kayıt sırasında girdiğiniz adrese bir mektup gönderecektir. Bu mektup, kullanıcı hesabını onaylamak için 5 haneli bir kod içerir. Aslında Google, adresin doğruluğunu sağlamak için bu yöntemi kullanır. Bu  yüzden sanal adres satın almak kaydınızı baştan zorlaştıracaktır.

Kullanıcı hesabı doğrulama aşamasında Google, vergi bilgileri hakkında yanıtlaması çok da zor olmayan sorular sorar.

Bir sonraki adımda, kayıt sırasında girdiğiniz telefon numarasını onaylamanız gerekir. Gönder düğmesine tıkladığınızda, telefon çalacak ve 4 haneli PIN kodunu okuyacaktır. Bu kodu girerek telefon numaranız onaylanacaktır.

Sonunda, İnternet IP’nizi kaydederek ve imza sözleşmesini işaretleyerek kaydınızı tamamlarsınız.

Hesabınız Google tarafından onaylandıktan sonra size web sitenizin istediğiniz sayfasına yerleştirmeniz gereken bir JavaScript kodu gönderilecektir.

Bir kullanıcı web sitenizdeki JavaScript kodu bulunan sayfayı her görüntülediğinde, JavaScript kodu Google’ın sunucularına bir mesaj gönderir.

JavaScript hakkında daha fazla bilgi edinmek için JavaScript nedir makalesini okuyun.

Son Söz

Kısacası Adsense, internetten para kazanmak için uygun ve güvenilir bir çözümdür. Google AdSense’i kullanarak, web sitenizde reklam vermek için farklı bölümler düşünebilirsiniz. Bu sayede Google bu bölümleri içeriğinizle ilgili reklamlarla otomatik olarak doldurur ve bir kullanıcı web sitenizdeki reklamlara tıkladığında reklam parasının büyük bir bölümünü alırsınız.

Son olarak belirtelim ki internet dünyasında para kazanmak ilk başta biraz hayal edilemez ve zor gibi görünse de biraz sabır ve çaba ile sonuca ulaşılabilir. Google Adsense’den para kazanmak için gerekli şartlara sahipseniz doğru bir planlama ile hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Gelirinizi etkileyen önemli koşullardan biri güvenli, güvenilir ve yüksek hızlı web hosting hizmetine sahip olmaktır. Bu adım doğrultusunda Mavihost web hosting hizmetlerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Google Reklamları ne için kullanılır?

Google Reklamları, işletmenizi tanıtmak, ürün veya hizmet satışına yardımcı olmak, farkındalık yaratmak ve web sitenize gelen trafiği artırmak için kullanabileceğiniz bir üründür. Google Ads hesapları çevrimiçi olarak yönetilir, böylece reklam metniniz, ayarlarınız ve bütçeniz dahil olmak üzere istediğiniz zaman reklam kampanyanızı oluşturabilir ve değiştirebilirsiniz.

Google Ads para veriyor mu?

Google, reklamın türüne bağlı olarak, kullanıcıların reklamları tıklamalarına veya reklam gösterimlerine dayalı olarak sitenizde görüntülenen reklamlar için size ödeme yapar.

Google Reklamları ne kadar öder?

Alacağınız komisyon, esas olarak rekabete ve bir niş içindeki TBM’ye bağlıdır. Çoğu durumda, tıklama başına komisyon 0,20 ABD Doları ile 15 ABD Doları arasında değişir. Ayrıca, nişlerin çoğu, yayıncılara tıklama başına 3 dolardan daha az getiriyor. ¹ Ancak, bazı nişlerin daha karlı olabileceğini unutmayın.

Share this post
Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius
enim in eros elementum tristique.

Related Posts

Kurumsal hosting nedir?

Birçok kuruluş için özel bir fiziksel sunucu satın almak ve ilgili ekipman, bakım ve
Previous
Next