PrestaShop Hosting nedir?
PrestaShop, WordPress gibi çevrimiçi mağazanızın yönetimiyle ilgili birçok şeyi basitleştirebilen bir mağaza içerik yönetim sistemidir. Çok amaçlı bir içerik yönetim sistemi olan WordPress’in aksine PrestaShop, online mağaza kurulumu için özel olarak tasarlanmıştır ve bu nedenle size çok daha optimum özellikler sunabilmektedir. Ancak PrestaShop’a dayalı bir çevrimiçi mağaza kurmak ve optimize etmek için sunucunuzu ve barındırma ayarlarınızı yapılandırmanız gerekir.
PrestaShop host, bu tür içerik yönetim sisteminin özelliklerine göre yapılandırılmıştır ve gerekli teknik bilgiye sahip olmadan çok hızlı bir şekilde online mağazanızı kurabilir ve bu CMS‘nin harika özelliklerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. PrestaShop ve sunucusu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makalenin sonuna kadar bizimle kalın.
PrestaShop Nedir?
PrestaShop ilk olarak 2005 yılında Paris’teki High School of Digital and IT Innovations’da bir öğrenci projesi olarak tanıtıldı ve phpOpenStore adı altında başlatıldı. Başlangıçta, bu sistem yalnızca İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki dili destekledi; Fakat aldığı güzel geri dönüşler sonrasında diğer diller de bu sistemde sunulmaya başlandı ve PrestaShop uluslararası bir mağaza sitesi kurma sistemi haline geldi.
PrestaShop ne işe yarar?
En basit ve zahmetsiz internet işi olarak tanıtılabilecek başlıca ve en önemli işlerden biri mağaza kurmaktır; Ve bu mağazalar, verimliliklerini artırmanın doğru yolunu bulurlarsa iyi satışlar elde edebilirler. Satmak istediğiniz ürünler için bir tedarikçi ve iyi bir e-ticaret sitesi bularak kendi mağazanızı açabilirsiniz.
PrestaShop ne işe yarar sorusuna cevaben, mağaza sitelerinizi onu kullanarak tasarlamanıza ve ihtiyacınıza göre düzenlemenize olanak sağlayan bir online mağaza oluşturma sistemidir tanımını verebiliriz. Bu sistem şablonları ve sağladığı üst düzey yönetim kolaylıkları sayesinde sizin için ideal bir mağaza kurabilir. PrestaShop, PHP ile yazılmış ve bir MySQL veritabanı tarafından desteklenen açık kaynaklı, ücretsiz, şablon odaklı bir sistemdir. MySQL hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız“ MySQL nedir ” makalesini okuyabilirsiniz.
PrestaShop Mağaza Sahiplerinin Karşılaştığı Zorluklar
PrestaShop, hızlı e-Ticaret sitesi kurulumu, lisans ücreti olmaması, kolay özelleştirme ve daha fazlası dahil olmak üzere masaya pek çok avantaj getiriyor. Ancak, site sahipleri birkaç zorlukla yüzleşmeye hazırlıklı olmalıdır.
Performans sorunları
Birçok kullanıcı PrestaShop’un düşük hızlarından şikayetçi. Bunun bir kısmı, performans iyileştirmesi için ince ayarlara ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte, bir bütün olarak, eski çekirdek tasarımı ve veri merkezli bir platform olmak gibi çeşitli sorunlardan hala biraz muzdariptir.
Sunucuları Yönetme
PrestaShop’u çalıştırmak için Sanal Özel Sunucu (VPS) barındırma ihtiyacı kesinlikle gerekli değildir. Ancak, e-Ticaret mağazalarının performansı ve güvenilirliği artırmak için VPS barındırmayı tercih etmesi çok yaygındır. Bu olduğunda, sunucu yönetimi bir sorun haline gelebilir.
Ölçeklenebilirlik İhtiyacı
E-ticaret mağazaları büyüme eğilimindedir çünkü büyümezlerse bu, işin berbat olduğu anlamına gelir. Mağazanız güzel bir şekilde ilerliyorsa ve para akıyorsa, daha fazla ürün eklendikçe ve müşteri hacimleri arttıkça, kısa sürede kaynaklarınızın tükendiğini göreceksiniz.
Belirli Barındırma Gereksinimleri
PrestaShop’un çalışması için bazı barındırma planlarında bulunmaya bilecek bir ön koşullar listesi vardır. Bellek sınırlamalarından web sunucularına ve komut dosyalarına kadar, ihtiyacınız olan her şey bazı paylaşımlı barındırma planlarında kolayca bulunmayabilir. PrestaShop ile uyumlu web hosting planlarına hemen göz atın.
PrestaShop kargo ücretlerini nasıl hesaplıyor?
2 mahalle öteye motorlu kurye ile paket göndermenin maliyeti, şehirden uzak bir noktaya posta ile paket göndermenin maliyeti ile aynı mı? Farklı bölgelere göre kargo yöntemleri farklı olduğu için ürünlerin kargo bedeli de değişmektedir. Ancak, Prestashop’ta şehir ve mahalle için nakliye maliyeti nasıl farklı hesaplanır?
Adres formuna şehir ve mahalle açılır menüsünü ekleyin
Şimdiye kadar, kullanıcının adres formuna şehrin adını yazması gerekiyordu, bu da sorunlara neden oluyordu, örneğin, kullanıcı bir yazım hatası yapabilirdi. Ayrıca şehir veya mahalle adına göre kargo ücretini değiştiremiyordunuz, Prestakart’ın son sürümlerinde bu sorunlar giderildi ve artık Prestashop’ta ürünlerinizin gönderim bedelini şehir veya mahalle adına göre değiştirebiliyorsunuz.
Prestakart, çevrimiçi mağaza alışveriş sepetinizi mümkün olan en iyi şekilde değiştiren ve optimize eden bir Prestashop alışveriş sepeti modülüdür.
Prestakart modülünün en son sürümünü indirip yüklediyseniz, Prestakart bu ayarları varsayılan olarak uygulayacak ve adres formunda şehir adı için açılır menü olarak bir alan yerleştirilecektir.
PrestaShop çoklu mağaza desteğine sahip mi?
Evet sahibidir;Prestashop sisteminin “çoklu mağaza” sistemi olması, arka ofisi kullanarak birkaç mağazayı kontrol etmekten sorumlu olanlar arasında haklı olarak yeni nesil versiyonlardaki en önemli özelliklerden biri olarak kabul ediliyor; Bu özellik, yöneticinin ortak bileşenleri ve özellikleri paylaşan mağazaları yönetmesini sağlar.
Performansı iyileştirmek ve optimize etmek için geliştiriciler, bir mağaza grubu oluşturma işlevini sunmaya özen gösterdi. Birden fazla mağazayı etkinleştirmek için Prestashop modüllerini kurmanız gerekmez çünkü bu temel bir özelliktir. Ayrıca çoklu mağaza, farklı PrestaShop temalarıyla farklı mağazalar oluşturmanıza olanak tanır.
PrestaShop Hosting nedir?
Çoğu web barındırma planı, doğası gereği jeneriktir; bu, teknik olarak çok çeşitli siteleri ve uygulamaları yönetebilecekleri anlamına gelir. Bazıları ise, PrestaShop e-Ticaret platformunu çalıştırmak isteyenler için maksimum fayda sağlamak üzere özel olarak tasarlanmıştır.
Diğer Hostingler Neden Bir Seçenek Değildir?
Bir e-ticaret mağazası işletecekseniz, günümüz müşterilerinin son derece talepkar ve temkinli olduğunun farkında olmalısınız. Çevrimiçi mağaza sayfalarınızın yüklenmesi için çok uzun süre beklemek, sizin için birçok müşteriyi kaybetmenize neden olur.
Aynı zamanda, siber tehditler konusunda da daha bilinçlidirler. Bu, onları özellikle finansal bilgilerini işleyecek olan çevrimiçi mağazalar gibi sitelerde güvenlik konusunda son derece hassas hale getirdi. PrestaShop barındırma genellikle bunları ve diğer faktörleri dikkate alacak şekilde tasarlanmıştır.
Neden PrestaShop Hosting?
PrestaShop’un yüklenmesi ve çalıştırılması için, ana PrestaShop web sitesinde kontrol edilebilecek bir dizi özellik gerekir. PrestaShop’un gerektirdiği özellikler çok karmaşık olmasa da bazen bazı hosting firmaları bu özellikleri sağlamak konusunda kafanızı karıştırır ve hatta hostinginizi değiştirmeniz gerekebilir. Bu nedenle hosting ve sunucu hizmeti veren birçok firma, Prestashop hosting adı altında bazı hizmetler vermeye başlamıştır. Elbette bu, bu hizmetlerin optimal olduğu anlamına gelmez, ancak bu hizmet sağlayıcılar, Prestashop’un kurulumu ve çalışması için gereken minimum koşulları sağlamıştır.
Prestashop ön koşullarına ek olarak, Prestashop mağazanızın maksimum performansa ulaşması için sunucuya uygulanabilecek Prestashop’u optimize edecek birçok şey vardır. Web sunucusu yazılımının türü ve ayarları bile mağazanızın verimliliğinde etkili olabilir. Prestashop ile uyumlu bazı fonksiyonları aktif hale getirme, limit yükseltme ve cache sistemlerini aktif hale getirme gibi diğer şeyler ise Prestashop hosting dışında hiçbir hosting hizmetinde erişemeyeceğiniz ek özellikler arasındadır.
Prestashop hosting satın almadan önce bilmeniz gereken önemli şeyler
Bir PrestaShop hosting, müşterilerine aşağıdaki gibi özellikleri sunmalıdır:
Yüksek hız: yüksek hızlı barındırma, kullanıcı deneyimini geliştirir ve sitenin SEO’su üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.
Güvenlik: Prestashop, mağaza ortamı oluşturması ve ürün ücretlerini alabilmesi için müşteri bilgilerine ihtiyaç duyması nedeniyle yüksek güvenliğe sahip olmalıdır.
UpTime (Yüksek çalışma süresi): Bir mağazanın kapalı olduğu her saniye, işletme sahiplerine çok fazla zarar verebilir. Bu nedenle size en yüksek uptime garantisi veren hosting hizmetini almalısınız.
Uygun destek: İyi bir hosting, kiraladığınız sunucuyla ilgili tüm sorunları çözebilecek veya bunları çözmeniz için size pratik tavsiyeler verebilecek profesyonel bir destek ekibine sahiptir.
Teknik performans ve özellikler: İyi bir hosting firması,bant genişliği, veritabanı ve depolama kapasitesi, RAM ve önbellek yönetimi, CPU yükü… gibi özellikleri Müşterilere optimize edilmiş bir şekilde sunar.
PrestaShop mağazamı yeni bir sunucuya nasıl taşıyabilirim?
Bu, her çevrimiçi mağazası sahibinin kariyerinin bir noktasında karşılaşabileceği teknik görevlerden biridir. PrestaShop mağazanızı yeni bir sunucuya taşımak, özellikle de bu konuda gerçek bir bilginiz olmadan, kendiniz yapmaya çalışıyorsanız, karmaşık olabilir.
Bir mağazayı yeni bir sunucuya taşımak aslında çok karmaşık değil, ancak web sitenizde sorunlarla karşılaşmamak için belirli sayıda hususu dikkate almanız ve işlem adımlarını doğru sırayla izlemeniz gerekecek.
Son Söz
Çevrimiçi bir mağaza işletmek son derece karlı olabilir ve heyecan verici bir deneyim olabilir. Bir web barındırıcısı seçmek kadar basit bir şeyin yolunuza çıkmasına izin vermeyin. Deneyimli bir web barındırma ortağı seçin ve son teknoloji ile birlikte makul fiyatlara sahip olacağınızdan emin olun; İşinizi kurun, gereksiz teknik karmaşayla uğraşmayın.
Sıkça Sorulan Sorular
PrestaShop’un Maliyeti Ne Kadardır?
PrestaShop, açık kaynaklı bir yazılım olduğu için kullanımı ücretsizdir. Ancak, PrestaShop desteği için ödeme yapmanız gerekiyorsa, bu pahalı olabilir. Bu, ücretli bir destek planıyla doğrudan PrestaShop’tan veya diğer üçüncü taraf satıcılardan edinilebilir.
PrestaShop, osCommerce ile nasıl karşılaştırılır?
osCommerce, PrestaShop’tan çok daha eskidir ve işlevsellik açısından kaybeder. PrestaShop, e-Ticaret pazarındaki en popüler seçenek olmasa da, osCommerce’den daha büyük bir pazar payına sahiptir.
PrestaShop’u Apache Sunucusu ile kullanabilir miyim?
Evet, PrestaShop hem Apache hem de Nginx ile çalışır. Gereksinim aralığı oldukça geniştir, ancak MySQL ve PHP değişmez iki gereksinimdir. Çoğu VPN barındırma planı, PrestaShop kurulumlarını kolayca barındırabilir.
PrestaShop İyi Bir Çevrimiçi Mağaza Platformu mu?
Evet. PrestaShop, kullanıcılara e-Ticaret mağazalarını çalıştırmanın hızlı ve kolay bir yolunu sunar ve aslında “olduğu gibi” kullanılabilir. Bununla birlikte, çoğu iyi çevrimiçi mağaza, PrestaShop’un sunduğu özelleştirilebilirliği iyi bir şekilde kullanır.
PrestaShop Eklenti Kullanıyor mu?
PrestaShop, WordPress’e benzer modüler bir eklenti sistemi kullanır. Bunlara “modüller” adını verir ve bunlar birçok kaynaktan temin edilebilir.
Bütün PrestaShop modülleri ücretsiz midir?
Hayır; Ücretsiz sürümleri de mevcut olmasına rağmen, zayıf destek nedeniyle bazı sorunlar yaşıyorlar ve pek tavsiye edilmiyorlar.