Bulut Sunucu

Bulut sunucusu

Oluşturun, Ölçekleyin, Devredin!

Geliştiriciler ve girişimciler için premium bulut sunucuları.
eşsiz 24/7 ÜCRETSİZ destek ile.
CVM: bulut tabanlı sanallaştırma makineleri

Uygun fiyatlı,
Güçlü Sanallaştırma Makineleri.
bulutta!

İstediğiniz lokasyon ve işletim sistemiyle saniyeler içinde server'larınızı oluşturun.
Türkçe ara yüzle rahatlıkla kontrol edin, yönetin ve izleyin.
24/7 ÜCRETSİZ destekten yararlanın!

Saniyeler içinde oluşturun

Self servis platformumuz ile sunucularınızı saniyeler içinde oluşturun.

Tek tıklama ile Yedekleme / Geri Yükleme

Yedeklemeler oluşturun ve bunları birkaç tıklamayla aynı veya yeni bir VM 'ye geri yükleyin.

Yüksek performanslı donanım

Bulut altyapımız en son yüksek performanslı donanım ve teknolojiler ile güçlendirilmiştir.

Hazır işletim sistemi imajları

Ubuntu, Rocky, Windows ve daha fazlası! Bir sonraki VM'nizi saniyeler içinde favori işletim sisteminiz ile oluşturun.

Hazır yazılım imajları

Hazır imajlarımızı kullanarak cPanel, DirectAdmin veya favori yazılımlarınız ile bir VM başlatın.

Kendi imajlarınız

Özel imajlarınızı yükleyin veya yedekleme imajlarınızı kullanın. Kendi imajlarınızı kullanarak sonraki sunucuları oluşturun.

hazır imajlar

Hazır imajlarımızı kullanarak bir sonraki bulut sunucularınızı saniyeler içinde başlatın

Küresel Altyapı

4 konum, dünya çapında.

Gezegenin herhangi bir yerinde sunucunuzu oluşturun.
fiyatlandırma

Daha az için daha fazlası.

Fiyatlandırma için varsayılan planlarımıza göz atabilirsiniz.

CL1
Başlangıç

6 TL /gün

KDV Dahil
CL2

12 TL /gün

KDV Dahil
CL3

24 TL /gün

KDV Dahil

+103,000 müşteriye 24/7 destek!

Bulut sunucunun basit tanımı, bir bulut bilişim ortamında çalışan bir tür sanal sunucu “VPS” ve özel sunuculardır (fiziksel değil).

Veri işleme, veri depolama “bulut depolama” ve bir hipervizör kullanarak ağ altyapısı ve uygulamaları üzerinden donanım kaynaklarını yükseltme veya düşürme yeteneği gibi özellikler sağlar.

Bulut sunucu, bir hizmet olarak altyapı (Iaas) kullanarak kullanıcıların erişebildiği yüksek hız ve işlem gücüne sahip bir tür paylaşılan sunucudur.

Bazı bulut sunucuları, bir sunucuyu birden fazla sunucuya bölen sanallaştırma yazılımı kullanılarak oluşturulur ve şirketlere maliyetleri azaltma, ölçeklenebilirliği artırma ve kurumsal verimliliği geliştirme olanağı verir.

Özel bulut sunucusu

Özel bulut sunucusu, özel sunucular gibi tek bir kullanıcıya kaynak sağlar, böylece birden fazla sunucunun gücünü ve kaynaklarını yalnızca işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmak mümkündür.

Bu durumda, kaynakları yükseltmek çok daha kolay olur ve istediğiniz zaman artırıp azaltabilmeniz için emrinizde yüksek kullanılabilirliğe sahip son derece güçlü işlem kaynaklarına sahip olursunuz.

Özel bulut sunucusu, özel sunucular gibi tek bir kullanıcıya kaynak sağlar, böylece birden fazla sunucunun gücünü ve kaynaklarını yalnızca işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmak mümkündür. Bu durumda, kaynakları yükseltmek çok daha kolay olur ve istediğiniz zaman artırıp azaltabilmeniz için emrinizde yüksek kullanılabilirliğe sahip son derece güçlü işlem kaynaklarına sahip olursunuz.

Sanal bulut sunucusu

Sanal bulut sunucusu, çeşitli bilgi işlem uygulamaları, web sitesi barındırma ve veri depolama için günlük sanal sunucu olarak kullanılır. Bu hizmetin maliyeti seçilen kaynaklara göre günlük olarak hesaplanır ve bulut sunucu panelinizi istediğiniz zaman şarj edebilir ve özelliklerini kullanabilirsiniz.

İşletim sistemleri

Linux Bulut Sunucuları:

Bir Linux bulut sunucusu satın almak size Linux işletim sistemini ve Ubuntu, Debian ve CentOS gibi çeşitli dağıtımlarını sağlar. Bu hizmet hem Türkiye hem de Avrupa lokasyonlarında mevcuttur ve güvenli Linux işletim sistemini kullanarak güçlü kaynaklardan ve yüksek çalışma süresinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, Root erişimi ile sunucunuza erişebilir ve yazılımınızı üzerine kurabilirsiniz.

Windows Bulut Sunucuları:
Windows bulut sunucusu, 2008, 2012, 2016 ve 2019 sürümlerinde Yönetici erişimine sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Bu hizmet ASP.NET, SQL ve Access veritabanları veya benzer diller ve hizmetler geliştiricileri ve programcıları için uygundur. Siz de Windows’un sade ve kullanıcı dostu ortamına alışkın kullanıcılar arasındaysanız, Mavihost’tan uygun fiyat ve mükemmel kalitede bir Windows bulut sunucu satın alabilirsiniz.

MikroTik Bulut Sunucusu

MikroTik RouterOS işletim sistemi bir bulut hizmetine kurulursa, buna MikroTik bulut sunucusu denir. Bu işletim sistemini yönlendirme gibi çeşitli uygulamalar için kullanabilirsiniz. Aslında MikroTik, Linux çekirdeği temel alınarak oluşturulmuş bir yönlendirici işletim sistemidir. Yönlendirme görevleri, özel ağlar oluşturma ve diğer birçok durum için, MikroTik işletim sistemi ile birlikte bir bulut sunucusunun güçlü kaynaklarını kullanmak, faaliyetlerinizi en iyi verimlilikle gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Bulut sunucu satın alma kılavuzu

Mavihost’un bulut sunucusunun fiyatı, coğrafi konum ve istenen donanım kaynaklarına göre belirlenir. En iyi bulut sunucusunu satın almak için önce istediğiniz ülkeyi seçmelisiniz: Türkiye veya Almanya ve ardından hizmetin fiyatını görmek için RAM, sabit disk ve işlemci miktarını belirtin. Mavihost, bulut altyapılarını ve dünyadaki en son teknolojileri kullanarak, hizmetlerini en iyi kalite ve fiyatla sunmaya çalışmıştır.

what-is-cloud-server

Bulut sunucu kullanım örnekleri

Bulut sunucular, web sitesi ve uygulama barındırma, veri depolama ve bakım, saatlik ve günlük hesaplama işlemlerini gerçekleştirme gibi çeşitli uygulamalar için kullanılmaktadır. Türkiye ve Avrupa olmak üzere iki lokasyonda sunulan bu hizmetin güçlü ve yüksek hızlı kaynaklarını, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak önemli bilgilerinizi barındırmak ve saklamak için kullanabilirsiniz. Sanal bir bulut sunucusu kullanmak, bilgilerinize istediğiniz zaman ve yerden erişmenizi sağlar. Bulut sunucular, donanım kaynaklarını anında yükseltebilmeleri nedeniyle güçlü ve aynı zamanda uygun maliyetli sunuculara ihtiyaç duyan işletmeler için yararlı olabilir.

Bulut sunucunun faydaları

Bulut sunucu, güçlü özel ve sanal sunuculara ayak uydurarak müşterilere hızlı ve güvenli işlem kaynakları sunan en uygun maliyetli ve istikrarlı hizmet sağlayıcılardan biridir. Bu hizmet sağlayıcı, birden fazla sunucudaki kaynakların aynı anda ve paylaşımlı bir şekilde kullanılması nedeniyle kullanıcılara veri yedekliliği, yüksek hız, ölçeklenebilirlik ve daha birçok özellik gibi avantajlar sunar.

Bulut sunucu maliyetleri

Fiziksel sunucu altyapılarını satın almak ve bakımını yapmak çok maliyetlidir ve bunları yükseltmek istiyorsanız, başka bir sunucu kiralamanız veya satın almanız gerekir, bu da fahiş maliyetlere neden olur. Ancak sanal bir bulut sunucusu kullanarak gerekli kaynakları anında ekleyebilir ve yalnızca kullanım süresi ve eklenen kaynak miktarı için ödeme yapabilirsiniz. Bu, maliyet ve zaman tasarrufunda çok etkilidir. Aslında, Mavihost'un bulut sunucularının maliyeti coğrafi konum ve donanım kaynaklarına göre hesaplanır ve bir bulut sunucusu satın almak için önce coğrafi konumu ve RAM, CPU, bant genişliği ve diğer kaynakların miktarını seçmeniz gerekir.

Bulut sunucu erişim seviyeleri

Bu sunucuya erişim diğer sunuculardan farklı olmayıp, bulut sunucu satın alındıktan sonra işletim sistemi türüne bağlı olarak Linux işletim sistemi ve dağıtımları için Root erişimi, Windows işletim sistemi için ise Administrator erişimi kullanılmaktadır. Bulut sunucu paneline erişim ile sunucu açma ve kapama, sunucu silme, tüketilen trafik yönetimini yönetebilir, RAM alanı ve işlemci özelliklerini görüntüleyebilir ve istediğiniz zaman kaynakları artırabilir veya azaltabilirsiniz.

what-is-cloud-server

Bir bulut sunucusuna nasıl bağlanılır

Linux işletim sistemi kullanan sunuculara bağlanmak için Putty programı ya da benzeri programlarla SSH protokolünü ya da Secure Shell ve ROOT erişimini kullanmanız gerekir. Windows işletim sistemli sunuculara erişim, Mavihost e-postasında gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile Uzak Masaüstü Bağlantısı üzerinden de yapılabilir. Bulut sunucu paneline eriştikten sonra, istediğiniz uygulamaları üzerine kurabilir ve özelleştirebilirsiniz. Bu hizmet sağlayıcılara bağlanmanın Android ve iOS telefonlar aracılığıyla da mümkün olduğunu unutmayın. RDC Client ile ilgili yazılımı telefonunuza veya dizüstü bilgisayarınıza, kişisel bilgisayarınıza yükleyerek ve internet erişimine sahip olarak bulut sunucu paneline bağlanabilirsiniz. Kullanıcılar için VNC bağlantısı da mevcuttur ve günün herhangi bir saatinde dünyanın herhangi bir yerinden bulut sunucu paneline bağlanıp servis sağlayıcılarını kullanabilirler. VNC'nin en önemli avantajı, ağ ile sunucu arasındaki bağlantı kesildiğinde sunucuya bağlanabilme olanağı sağlamasıdır.

Bulut sunucu kontrol paneli

Mavihost'un bulut sunucusunu yönetmek için Direct Admin ve cPanel olmak üzere iki kontrol paneli kullanılır. Linux işletim sistemi üzerinde cPanel, Direct Admin veya Plesk gibi çeşitli kontrol panellerini kullanabilirsiniz. İstediğiniz kontrol panelini seçtikten sonra, seçilen kontrol paneli otomatik olarak kurulacak ve ayarlanacaktır. Windows işletim sistemi için Plesk kontrol paneli ve benzeri diğer kontrol panelleri kullanılır. Ayrıca web sitenizin programlama dili ve veritabanı türü ile veri depolama ve bakım sistemlerinizin ihtiyacına göre istediğiniz kontrol panelini seçebilirsiniz.

4,3 Milyon

+103,000 müşteriye 24/7 destek!

Yenilmez ÜCRETSİZ destek deneyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Mavihost’un bulut sunucusu, bulut teknolojisinin kullanılması nedeniyle anlık donanım yükseltmeleri, işletim sistemi değişiklikleri, yedekleme alanı, güçlü yönetim paneli gibi birçok avantaja sahip olan ve oldukça popüler olmasını sağlayan çok güçlü bir hizmettir. Mavihost’un bulut sunucu satın alımı Türkiye’de ve Türkiye dışında Avrupa bölgesinde (Almanya) mevcuttur ve siparişten hemen sonra sizin için oluşturulur. Bulut sunucusunun fiyatı da coğrafi konuma ve kullanılan kaynak miktarına göre değişmektedir. Mavihost’ta kaliteli bir hizmetin avantajlarından yararlanabilmeniz için tüm hizmetler 24 saat gerçek desteğe sahiptir.

Maliyet, kullanıcının kredisinden günlük olarak düşülür.

Kaynaklar her 24 saatte bir değiştirilebilir.

RAM ve CPU kullanıcı tarafından değiştirilebilir.

Bir hesaplama kaynağı “bulutta” olduğunda, bu, onun İnternet gibi bir ağ üzerinden teslim edildiği anlamına gelir; karşıt olarak, yerinde bulunmaz ve doğrudan erişilmez. Bir bulut sunucusu, bulut bilişim kaynaklarının en önemli örneklerinden biridir; bunun yanı sıra bulut depolama, veritabanları, ağ ve yazılım gibi diğer örnekler bulunmaktadır.

“Bulut,” genel olarak İnternet ile eşanlamlı hale gelmiştir. Ancak aslında birçok bulut var, hem genel hem de özel, herhangi bir bağlı sunucu kümesi tarafından bir ağ üzerinden hesaplama kaynakları sağlanarak oluşturulan.

Bir bulut sunucusu, geleneksel, özel bir sunucu ile karşılaştırılabilir. Bir bulut sunucusunun kaynakları birçok kullanıcı tarafından paylaşılabilirken, özel bir sunucu sadece bir şirketin özel kullanımı için tasarlanmıştır. Bu, kuruluş tarafından kurulmalı ve yönetilmelidir, oysa bir bulut sunucusu üçüncü bir tarafından sahip olunabilir ve yönetilebilir.

Büyük ve küçük şirketler, doğru bulut sunucu seçeneğini belirleme konusunda çeşitli seçeneklere sahiptir. En iyi bulut sunucuları, belirli ihtiyaçlar ve bütçeler için optimize edilmiştir. Bir küresel işletme için işe yarayan şey, orta ölçekli bir şirket için doğru olmayabilir.

Bulut sunucuları üç temel bulut türünde kullanılabilir:

Genel bulut: Bulut sunucuları genellikle genel bulut üzerinden dağıtılır. Bu senaryoda, üçüncü taraf bir sağlayıcı sunucuları ve diğer altyapıyı sahibi olur ve müşterilerine talep üzerine hesaplama hizmetlerine erişim sağlar.

Özel bulut: Bir şirket, kendi bulut sunucularını özel olarak barındırabilir ve bunların yönetimini ve bakımını kontrol edebilir. Bu sunucu kaynakları diğer organizasyonlarla paylaşılmaz, ancak bulutta olduklarından dolayı bunlara herhangi bir çalışan uzaktan erişebilir, genellikle bir şirketin iç ağı veya VPN üzerinden.

Hybrid bulut: Genel ve özel bulutlar yerinde bulut sunucuları ve uzak bulut sunucuları bir araya getirilerek birlikte çalışabilir. Bu hibrid bulut ortamı, şirketlere kontrolü ve güvenliği gerektiğinde sürdürme konusunda daha fazla seçenek ve esneklik sunar. Ayrıca, talep artışlarını karşılamak için hızla genişlemeleri gerektiğinde genel bulutları da kullanır.

Bulut sunucuları, bilgi teknolojisi endüstrisini devrim geçirmiştir. Sonsuz sayıda şirket, bu oyun değiştiren teknolojiden faydalanmak için geleneksel, merkezi sunucu ve altyapı kurulumlarından uzaklaşmıştır. Bu değişimi yönlendiren dört temel avantaj bulunmaktadır:

  • Makul Fiyat: Üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından yönetilen bulut sunucularının kullanılması, bir şirket için kendi altyapısını satın alıp bakımını yapmaktan çok daha ekonomiktir. Şirketler, sunucu kaynaklarını diğerleriyle paylaşarak ölçek ekonomisinden faydalanır ve sadece kullandıkları kaynaklar için ödeme yaparlar.
  • Kolaylık: Genel bulut kaynakları genellikle birkaç dakika içinde temin edilebilir ve tek bir kontrol paneli veya API üzerinden kolayca yönetilebilir. IT ekipleri yerinde karmaşık altyapıları sürdürmeye gerek olmadığında, kaynakları diğer görevlere yönlendirilebilir. Kullanıcılar herhangi bir yerden verilere erişebilir.
  • Ölçeklenebilirlik: Hesaplama ve veri depolama ihtiyaçları değiştikçe, bulut sunucuları hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve talebi karşılamak için ölçeklenebilir.
  • Güvenilirlik: Bulut sunucuları, özel sunucularla aynı performansı sunabilir. Bulut, paylaşılan bir ortamda çoklu sunucuda çalıştığı için, tek bir bileşen başarısız olsa bile hizmet devam edebilir.

Cloud sunucularının kullanımının avantajları – maliyet etkinliği, ölçeklenebilirlik ve esneklik – dezavantajlarından çok daha ağır basmaktadır. Ancak bazı organizasyonlar için, bulut sunucuları tüm ihtiyaçlarını karşılamayabilir.

Bir zorluk, genel bir bulut kullanan bir şirketin kendi altyapısını içeride yönetmemesinden dolayı daha az kontrol sahibi olmaktır. Eğer genel bir bulut beklenmedik talep nedeniyle bir kesinti yaşarsa veya yavaşlarsa, müşteri bu sorunu düzeltmek için sağlayıcının müdahalesini beklemek zorunda kalabilir.

Bu nedenle, bazı şirketler bulut ve yerinde altyapının bir karışımını kullanmayı tercih eder. Sonuncusu, görevi kritik veya yüksek güvenlikli iş yüklerine adanabilir ve bunları kendi kontrolü altında tutabilir.

Hâlâ sorunuz var mı?