VPS Sunucu

Standart VPS

Daha uygun bir fiyata VPS.

Güçlü, anında teslim VPS,
daha uygun fiyatlar ve daha fazla kaynakla.
eşsiz 24/7 ÜCRETSİZ destek ile.
güçlü vps

Basit,
Uygun fiyatlı,
Yüksek performanslı.

İstediğiniz lokasyonda ve istediğiniz işletim sistemiyle saniyeler içinde serverlarınızı oluşturun.
Türkçe ara yüzle rahatlıkla kontrol edin, yönetin ve denetleyin.
24/7 ÜCRETSİZ destekten yararlanın!

Saniyeler içinde hazırlayın

Self servis platformumuz ile sunucularınız saniyeler içinde hazır olsun.

Tek tıklama ile Yedekleme / Geri Yükleme

Yedeklemeler oluşturun ve bunları birkaç tıklamayla aynı veya ayrı bir VM'ye geri yükleyin.

En yeni teknolojiden yararlanan donanım

Bulut altyapımız en yüksek performansı sağlayan donanım ve teknolojiler ile güçlendirilmiştir.

Hazır OS imajları

Ubuntu, Rocky, Windows ve daha fazlası! Bir sonraki VM'inizi saniyeler içinde favori işletim sisteminiz ile oluşturun.

Hazır yazılım imajları

Hazır imajlarımızı kullanarak cPanel, DirectAdmin veya başka bir program ile bir VM başlatın.

Kendi imajlarınız

Özel imajlarınızı yükleyin ya da yedeklenmiş olan imajlarınızı kullanın. Kendi imajlarınızı kullanarak sonraki sunucunuzu oluşturun.

hazır imajlar

Hazır imajlarımızı kullanarak bir sonraki bulut sunucunuzu saniyeler içinde hazırlayın

Küresel Altyapı

Dünya çapında 4 konum.

Dünyanın herhangi bir yerinde sunucunuzu oluşturun.
fiyatlandırma

Daha uygun fiyata daha fazlası.

VPS1
Başlangıç

150 ₺ /ay

KDV Dahil
VPS2

195 ₺ /ay

KDV Dahil
VPS3

225₺ /ay

KDV Dahil
VPS4

240₺ /ay

KDV Dahil
VPS5

360₺ /ay

KDV Dahil
VPS6

450₺ /ay

KDV Dahil

İşletmeler için
yenilikçi tanıtım fikirleri

4,3 Milyon

+103,000 müşteriye 24/7 destek!

Eşsiz ÜCRETSİZ desteğimizi deneyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Bir hesaplama kaynağı “bulutta” olduğunda, bu, onun İnternet gibi bir ağ üzerinden teslim edildiği anlamına gelir; böylelikle, lokal olarak yerinde bulunamaz ve doğrudan erişilemez. Bir bulut sunucusu, bulut bilişim kaynaklarının en önemli örneklerinden biridir; bunun yanı sıra bulut depolama, veritabanları, ağ ve yazılım gibi diğer örnekler de bulunmaktadır.

“Bulut,” genel olarak İnternet ile eşanlamlı hale gelmiştir. Aslında birçok bağlı sunucu kümesi tarafından bir ağ üzerinden hesaplama kaynakları sağlanarak oluşturulan bulut var, hem genel hem de açık türlerden,

Bir bulut sunucusu, sıradan, özel bir sunucu ile karşılaştırılabilir. Bir bulut sunucusunun kaynakları birçok kullanıcı tarafından paylaşılabilirken, özel bir sunucu sadece bir şirketin özel kullanımı için tasarlanmıştır. Bu, kuruluş tarafından kurulmalı ve yönetilmelidir, oysa bir bulut sunucusu üçüncü bir kişi tarafından sahip olunabilir ve yönetilebilir.

Büyük veya küçük şirketler, doğru bulut sunucu seçeneğini belirleme konusunda çeşitli seçeneklere sahiplerdir. En iyi bulut sunucuları, belirli ihtiyaçlar ve bütçeler için optimize edilenlerdir. Global bir işletme için işe yarayan şey, orta ölçekli bir şirket için doğru olmayabilir.

Bulut sunucuları üç temel bulut türünde anlatılabilir:

Genel bulut: Bulut sunucuları çoğunlukla genel bulut üzerinden çalıştırılır. Bu senaryoda, üçüncü taraf bir sağlayıcı sunucuların ve diğer altyapıların sahibi olur ve müşterilerine talep üzerine hesaplama hizmetlerine erişim sağlar.

Özel bulut: Bir şirket, kendi bulut sunucularını özel olarak barındırabilir ve bunların yönetimini ve bakımını kontrol edebilir. Bu sunucu kaynakları diğer kuruluşlarla paylaşılmaz, ancak bulutta olduklarından dolayı bunlara herhangi bir çalışan uzaktan erişebilir, genellikle bir şirketin iç ağı veya VPN üzerinden.

Hibrit bulut: Genel ve özel bulutlar müessesedeki bulut sunucuları ve uzak bulut sunucuları ile bir araya getirilerek birlikte çalıştırılabilir. Bu hibrit bulut ortamı, şirketlere kontrol ve güvenlik konusunda daha fazla seçenek ve esneklik sunar. Ayrıca, talep artışlarını karşılamak için hızla genişlemeleri gerektiğinde genel bulutlar da ek olarak kullanılabilir.

Bulut sunucuları, bilgi teknolojisi endüstrisine bir devrim yaşatmıştır. Sonsuz sayıda şirket, bu yenilikçi teknolojiden faydalanmak için sıradan sunucu ve altyapı kurulumlarından uzaklaşmıştır. Bu değişimi yönlendiren dört temel avantaj bulunmaktadır:

  • Makul Fiyat: Üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından yönetilen bulut sunucularının kullanılması, bir şirket için kendi altyapısını satın alıp bakımını yapmaktan çok daha ekonomiktir. Şirketler, sunucu kaynaklarını başkalarıyla paylaşarak ölçek ekonomisinden faydalanır ve sadece kullandıkları kaynaklar için ödeme yaparlar.
  • Kolaylık: Genel bulut kaynakları genellikle birkaç dakika içinde temin edilebilir ve tek bir kontrol paneli veya API üzerinden kolayca yönetilebilir. IT ekipleri karmaşık altyapıları sürdürmek gibi işlerle meşgul olmadıkları için, kaynakları diğer görevlere yönlendirebilirler. Kullanıcılar herhangi bir yerden verilere erişebilir.
  • Ölçeklenebilirlik: Hesaplama ve veri depolama ihtiyaçları değiştikçe, bulut sunucuları hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve talebi karşılamak için ölçeklenebilir.
  • Güvenilirlik: Bulut sunucuları, özel sunucularla aynı performansı sunabilir. Bulut, paylaşılan bir ortamda çok sayıda olan sunucularda çalıştığı için, bir bileşen arızalansa bile hizmete devam edebilir.

Cloud sunucularının kullanımının avantajları – maliyet erişilebilirliği, ölçeklenebilirlik ve esneklik – dezavantajlarından çok daha ağır basmaktadır. Ancak bazı kuruluşlar için, bulut sunucuları tüm ihtiyaçlarını karşılamayabilir.

Bir örnek ise genel bir bulut kullanan bir şirketin kendi altyapısını içeride yönetmemesinden dolayı daha az kontrol sahibi olmasıdır. Eğer bir genel bulut gelen beklenmedik talepler nedeniyle bir kesinti yaşarsa veya yavaşlarsa, müşteri bu sorunu düzeltmek için sağlayıcının müdahalesini beklemek zorunda kalabilir.

Bu nedenle, bazı şirketler bulut ve lokal altyapının bir karışımını kullanmayı tercih eder. Lokal altyapılar, kritik görev veya yüksek güvenlikli iş yüklerine adanabilir ve bunları kendi kontrolü altında tutabilir.

Hâlâ sorunuz var mı?