Bulut Sunucu

Oluşturun, Ölçekleyin, Devredin!

Geliştiriciler ve girişimciler için premium bulut sunucuları.
eşsiz 24/7 ÜCRETSİZ destek ile.
CVM: bulut tabanlı sanallaştırma makineleri

Uygun fiyatlı,
Güçlü Sanallaştırma Makineleri.
bulutta!

İstediğiniz lokasyon ve işletim sistemiyle saniyeler içinde server'larınızı oluşturun.
Türkçe ara yüzle rahatlıkla kontrol edin, yönetin ve izleyin.
24/7 ÜCRETSİZ destekten yararlanın!

Saniyeler içinde oluşturun

Self servis platformumuz ile sunucularınızı saniyeler içinde oluşturun.

Tek tıklama ile Yedekleme / Geri Yükleme

Yedeklemeler oluşturun ve bunları birkaç tıklamayla aynı veya yeni bir VM 'ye geri yükleyin.

Yüksek performanslı donanım

Bulut altyapımız en son yüksek performanslı donanım ve teknolojiler ile güçlendirilmiştir.

Hazır işletim sistemi imajları

Ubuntu, Rocky, Windows ve daha fazlası! Bir sonraki VM'nizi saniyeler içinde favori işletim sisteminiz ile oluşturun.

Hazır yazılım imajları

Hazır imajlarımızı kullanarak cPanel, DirectAdmin veya favori yazılımlarınız ile bir VM başlatın.

Kendi imajlarınız

Özel imajlarınızı yükleyin veya yedekleme imajlarınızı kullanın. Kendi imajlarınızı kullanarak sonraki sunucuları oluşturun.

hazır imajlar

Hazır imajlarımızı kullanarak bir sonraki bulut sunucularınızı saniyeler içinde başlatın

Küresel Altyapı

4 konum, dünya çapında.

Gezegenin herhangi bir yerinde sunucunuzu oluşturun.
fiyatlandırma

Fiyatlandırmada bile Özelleştirilebilir!

Kaynaklarınıza göre belirlenir.
Bulut Sunucuları Şu Fiyatlardan Başlıyor:

270 ₺

/ay

Yenilikçi tanıtım
ideas for business

4,3 Milyon

+103,000 müşteriye 24/7 destek!

Yenilmez ÜCRETSİZ destek deneyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Bir hesaplama kaynağı “bulutta” olduğunda, bu, onun İnternet gibi bir ağ üzerinden teslim edildiği anlamına gelir; karşıt olarak, yerinde bulunmaz ve doğrudan erişilmez. Bir bulut sunucusu, bulut bilişim kaynaklarının en önemli örneklerinden biridir; bunun yanı sıra bulut depolama, veritabanları, ağ ve yazılım gibi diğer örnekler bulunmaktadır.

“Bulut,” genel olarak İnternet ile eşanlamlı hale gelmiştir. Ancak aslında birçok bulut var, hem genel hem de özel, herhangi bir bağlı sunucu kümesi tarafından bir ağ üzerinden hesaplama kaynakları sağlanarak oluşturulan.

Bir bulut sunucusu, geleneksel, özel bir sunucu ile karşılaştırılabilir. Bir bulut sunucusunun kaynakları birçok kullanıcı tarafından paylaşılabilirken, özel bir sunucu sadece bir şirketin özel kullanımı için tasarlanmıştır. Bu, kuruluş tarafından kurulmalı ve yönetilmelidir, oysa bir bulut sunucusu üçüncü bir tarafından sahip olunabilir ve yönetilebilir.

Büyük ve küçük şirketler, doğru bulut sunucu seçeneğini belirleme konusunda çeşitli seçeneklere sahiptir. En iyi bulut sunucuları, belirli ihtiyaçlar ve bütçeler için optimize edilmiştir. Bir küresel işletme için işe yarayan şey, orta ölçekli bir şirket için doğru olmayabilir.

Bulut sunucuları üç temel bulut türünde kullanılabilir:

Genel bulut: Bulut sunucuları genellikle genel bulut üzerinden dağıtılır. Bu senaryoda, üçüncü taraf bir sağlayıcı sunucuları ve diğer altyapıyı sahibi olur ve müşterilerine talep üzerine hesaplama hizmetlerine erişim sağlar.

Özel bulut: Bir şirket, kendi bulut sunucularını özel olarak barındırabilir ve bunların yönetimini ve bakımını kontrol edebilir. Bu sunucu kaynakları diğer organizasyonlarla paylaşılmaz, ancak bulutta olduklarından dolayı bunlara herhangi bir çalışan uzaktan erişebilir, genellikle bir şirketin iç ağı veya VPN üzerinden.

Hybrid bulut: Genel ve özel bulutlar yerinde bulut sunucuları ve uzak bulut sunucuları bir araya getirilerek birlikte çalışabilir. Bu hibrid bulut ortamı, şirketlere kontrolü ve güvenliği gerektiğinde sürdürme konusunda daha fazla seçenek ve esneklik sunar. Ayrıca, talep artışlarını karşılamak için hızla genişlemeleri gerektiğinde genel bulutları da kullanır.

Bulut sunucuları, bilgi teknolojisi endüstrisini devrim geçirmiştir. Sonsuz sayıda şirket, bu oyun değiştiren teknolojiden faydalanmak için geleneksel, merkezi sunucu ve altyapı kurulumlarından uzaklaşmıştır. Bu değişimi yönlendiren dört temel avantaj bulunmaktadır:

  • Makul Fiyat: Üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından yönetilen bulut sunucularının kullanılması, bir şirket için kendi altyapısını satın alıp bakımını yapmaktan çok daha ekonomiktir. Şirketler, sunucu kaynaklarını diğerleriyle paylaşarak ölçek ekonomisinden faydalanır ve sadece kullandıkları kaynaklar için ödeme yaparlar.
  • Kolaylık: Genel bulut kaynakları genellikle birkaç dakika içinde temin edilebilir ve tek bir kontrol paneli veya API üzerinden kolayca yönetilebilir. IT ekipleri yerinde karmaşık altyapıları sürdürmeye gerek olmadığında, kaynakları diğer görevlere yönlendirilebilir. Kullanıcılar herhangi bir yerden verilere erişebilir.
  • Ölçeklenebilirlik: Hesaplama ve veri depolama ihtiyaçları değiştikçe, bulut sunucuları hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve talebi karşılamak için ölçeklenebilir.
  • Güvenilirlik: Bulut sunucuları, özel sunucularla aynı performansı sunabilir. Bulut, paylaşılan bir ortamda çoklu sunucuda çalıştığı için, tek bir bileşen başarısız olsa bile hizmet devam edebilir.

Cloud sunucularının kullanımının avantajları – maliyet etkinliği, ölçeklenebilirlik ve esneklik – dezavantajlarından çok daha ağır basmaktadır. Ancak bazı organizasyonlar için, bulut sunucuları tüm ihtiyaçlarını karşılamayabilir.

Bir zorluk, genel bir bulut kullanan bir şirketin kendi altyapısını içeride yönetmemesinden dolayı daha az kontrol sahibi olmaktır. Eğer genel bir bulut beklenmedik talep nedeniyle bir kesinti yaşarsa veya yavaşlarsa, müşteri bu sorunu düzeltmek için sağlayıcının müdahalesini beklemek zorunda kalabilir.

Bu nedenle, bazı şirketler bulut ve yerinde altyapının bir karışımını kullanmayı tercih eder. Sonuncusu, görevi kritik veya yüksek güvenlikli iş yüklerine adanabilir ve bunları kendi kontrolü altında tutabilir.

Hâlâ sorunuz var mı?